Evenemangstrafiken i Göteborg

Göteborg är en evenemangsstad. Och de stora evenemangen påverkar trafiken.

Hockeysäsong igång på Scandinavium

Nu är säsongen i SHL igång vilket innebär att Frölunda spelar sina matcher på Scandinavium både under vardagar och helger. Bästa sättet att ta sig till arenan är att åka kollektivt, cykla eller gå. Närmsta hållplats är Scandinavium eller Korsvägen. Om du tar bilen parkerar du smidigast i Ullevigaraget eller parkeringsanläggningarna i Gårda. I samband med matchslut kan det vara mycket folk i rörelse kring Korsvägen och Scandinavium.

Premiär för Jul på Liseberg och Per Gessle's Roxette idag 16 november

Ikväll klockan 19.30 intar Per Gessle’s Roxette Scandinavium. Dessutom är det också premiär för Jul på Liseberg. Klockan 16 idag slås portarna upp till den glittriga parken som under november har öppet fredag, lördag och söndag. Jul på Liseberg firas fram till 30 december med skiftande öppettider. Gå in på Lisebergs hemsida för att se julens öppettider. Byggarbete Kring korsvägen kan påverka framkomligheten runt området Korsvägen/Scandinavium. Om du kommer med bil är det smidigast att välja de större lederna och parkera i parkeringsanläggningarna i Gårda.

Föreställningen Avig Maria till helgen

Mia Skäringers föreställning Avig Maria – ”No more fucks to give” gästar Scandinavium till helgen.

Två shower på lördag 17 november med start klockan 15 respektive 20, och en show på söndag 18 november med start klockan 19. Åk gärna kollektivt, gå eller cykla. Gå in på Västtrafiks hemsida för mer information om kollektivtrafiken. Om du tar bilen parkerar du smidigast i Ullevigaraget eller parkeringsanläggningarna i Gårda.

Södra Vägen Christmas Market lördag 17 november

Mellan klockan 10 och 17 bjuds det på julmarknad med försäljning, foodtrucks och körsång på Södra vägen.

Foodtrucks kommer stå uppradade längs Södra vägen mellan Berzeliigatan och Olof Wijksgatan vilket gör att parkeringsmöjligheter längs sträckan tillfälligt tas bort. Cykelbanan kommer att vara öppen med hjälp av funktionärer men kommer ha begränsad framkomlighet. Cyklister uppmanas att leda cykeln.

Haga Julmarknad startar 24 november

Under fyra helger framöver hålls Julmarknad i Haga mellan klockan 10 och 16. Tänk därför på att det är många fotgängare och cyklister i rörelse kring Haga och Järntorget.

Julstaden invigs 29 november

Torsdag 29 november är det dags för den årliga invigningen av Julstaden på Götaplatsen.

Fackeltåg med luciakör avgår från Gustaf Adolfs Torg klockan 17 och tar sig till invigningen på Götaplatsen. Tåget går längs Östra Hamngatan och fortsätter längs Kungsportsavenyn. Väl på Kungsportsavenyn kommer trafiken ledas om och det kommer vara begränsad framkomlighet mellan 16.30 och 18. Programmet på Götaplatsen pågår mellan 17.30 till ca 18 och består av tal, utdelning av priset Vardagshjältar, sång av Lucia och körer, ljusstråket tänds upp och avslutas med eldshow med pyroteknik.

Sylvesterloppet på Nyårsafton

Sylvesterloppet är ett 10 km långt lopp som pågår i centrala delar av stan på nyårsafton med start för samtliga klockan 12 från Heden.

Klicka här för en karta att skriva ut över Sylvesterloppets löpsträcka!

Start och mål på Heden

Passage på gångbanan på Heden kommer vara öppen för allmänheten med reservation att det kan förekomma mycket folk mellan 11 och 13.30 och cyklister uppmanas att leda cykeln. Loppet startar på Heden och fortsätter vidare mot Bohusgatan och sedan höger på Sten Sturegatan mot Engelbrektsgatan. När löparna kommer mot mål kommer de från Bohusgatan genom rondellen och målgång under startportalen på Heden. Se karta för hela löpsträckan.

Trafikavstängning

Trafiken på Engelbrektsgatan, Kungsportsavenyn, Parkgatan och delar av Skånegatan kommer att vara avstängd under loppet. Spårvagnstrafiken på Skånegatan kommer också att stängs av under pågående lopp. Läs mer om kollektivtrafiken på Västtrafiks hemsida. Om du tar bilen in till stan är det bäst att parkera i Ullevigaraget. Det kommer vara begränsad framkomlighet för parkeringen kring Valhallabadet.

För mer information:

Göteborg Stad, 031-365 00 00, vardagar 7–18.

Vill du veta mer om vad som händer i trafiken? Gå till trafikgoteborg.se

Frågor och svar

  • Hur kan jag se trafiksituationen just nu?

    Trafiksituationen ser du på trafiken.nu.