Evenemangstrafiken i Göteborg

Göteborg är en evenemangsstad. Och de stora evenemangen påverkar trafiken.

Hockeysäsong igång på Scandinavium

Nu är säsongen i SHL igång vilket innebär att Frölunda spelar sina matcher på Scandinavium både under vardagar och helger. Bästa sättet att ta sig till arenan är att åka kollektivt, cykla eller gå. Närmsta hållplats är Scandinavium eller Korsvägen. Om du tar bilen parkerar du smidigast i Ullevigaraget eller parkeringsanläggningarna i Gårda. I samband med matchslut kan det vara mycket folk i rörelse kring Korsvägen och Scandinavium.

Sylvesterloppet på Nyårsafton

Sylvesterloppet är ett 10 km långt lopp som pågår i centrala delar av stan på nyårsafton med start för samtliga klockan 12 från Heden.

Klicka här för en karta att skriva ut över Sylvesterloppets löpsträcka!

Start och mål på Heden

Passage på gångbanan på Heden kommer vara öppen för allmänheten med reservation att det kan förekomma mycket folk mellan 11 och 13.30 och cyklister uppmanas att leda cykeln. Loppet startar på Heden och fortsätter vidare mot Bohusgatan och sedan höger på Sten Sturegatan mot Engelbrektsgatan. När löparna kommer mot mål kommer de från Bohusgatan genom rondellen och målgång under startportalen på Heden. Se karta för hela löpsträckan.

Trafikavstängning

Trafiken på delar av Engelbrektsgatan, Kungsportsavenyn, Parkgatan och Skånegatan kommer att vara avstängd under loppet. Spårvagnstrafiken på Skånegatan kommer också att stängs av under pågående lopp. Läs mer om kollektivtrafiken på Västtrafiks hemsida. Om du tar bilen in till stan är det bäst att parkera i Ullevigaraget i god tid före loppet. Det kommer vara begränsad framkomlighet för parkerade bilar vid Valhallabadet. För att komma ut från parkeringen vid Valhalla kör du genom Valhalla IP, Ullevigaraget och utfarten vid Ullevigatan (se karta). Parkerar du på Ernst Fontells plats kör du via Levgrensvägen och Ullevigaraget.

För mer information:

Göteborg Stad, 031-365 00 00, vardagar 8–16.30.

Vill du veta mer om vad som händer i trafiken? Gå till trafikgoteborg.se

Frågor och svar

  • Hur kan jag se trafiksituationen just nu?

    Trafiksituationen ser du på trafiken.nu.