Service till cyklister

Appen Cykelstaden, närmsta cykelpump, bästa cykelvägen och säkra parkeringar. Det finns hjälp att få för att underlätta vardagen för cykelburna göteborgare.

Cykelkartor

Cykelkartorna är numera digitala och ännu bättre för dig som vill ta dig fram med cykel i Göteborg.

Appen Cykelstaden

Appen Cykelstaden hjälper dig bland annat att hitta till cykelpumpar, lånecyklar, cykelparkeringar och att planera din cykelväg. Det går även att anmäla skador och hinder på cykelbanan via appen. Ta en bild och skicka den direkt till stadens kontaktcenter, vilket gör att det fel som upptäckts också kommer att kunna åtgärdas snabbare.

Cykelstaden finns tillgänglig för nedladdning via Appstore och Google Play.

Planera din cykelresa i Cykelresplaneraren

Cykelreseplaneraren kan du planera din cykeltur.

Upptäck Göteborg på cykel med Gothenburg Guides

Upptäck Göteborg på cykel med Gothenburg Guides – ett spännande och lättillgängligt sätt att bli guidad på cykel runt om i Göteborg.

Appen har än så länge två rundturer: Guldkorn i Göteborg på ca 10 kilometer och Längs Älven på ca 14 kilometer Turerna har tolv respektive 15 målpunkter med en taltid på ca tre minuter och en tydlig karta och vägbeskrivning som visar vart du ska. Du kan med fördel starta turen där du befinner dig och avsluta på samma ställe.

Turen Längs Älven tar ungefär 2-3 timmar i lugnt cykeltempo och går längs båda Älvstränderna och tar dig med på en upptäcktsfärd genom historien samtidigt som du passerar sevärdheter som GöteborgsOperan, Röda Sten, Sannegårdshamnen och en tur över älven – cyklandes över broar eller en trevlig överfart med Älvsnabben.

Guldkorn i Göteborg tar dig med genom de centrala delarna av staden och genom olika stadsdelar. Turen passerar några av Göteborgs främsta sevärdheter såsom Feskekörka, Slottsskogen, Poseidon och Trädgårdsföreningen.

Du kan ladda ner guiden gratis i din mobiltelefon. Gothenburg guides finns för både iphone och android på svenska och engelska, och den är tillgänglig offline.

Cykelpumpar

Runt om i staden finns 19 offentliga cykelpumpar utplacerade för fri användning dygnet runt. Dessutom erbjuder ett antal cykelreparatörer och fastighetsägaren möjlighet att pumpa däcken. Du hittar alla tillgängliga cykelpumpar i cykelreseplaneraren och i appen Cykelstaden. Appen finns för iPhone och iPad och Android.

En nyhet som prövas på pendelcykelstråken är ”service längs vägen”, alltså cykelservicestationer som placeras ut längst pendelscykelstråket.

En första servicestation sattes upp i korsningen Delsjövägen-Virginsgatan 2018. Där kan du hänga upp cykeln, tvätta den under sommarhalvåret, pumpa däcken, borsta rent kedjan, meka lite och fylla på vatten i flaskan. Under hösten 2019 har en enklare variant satts upp i korsningen vid Kamomillvägen-Tuvevägen. Där kan du hänga upp din cykel och utföra enklare reparationer samt pumpa däcken.


Pumparna ger 4 kilos tryck.

Observera att pumparna endast har bil- och cykelventil, ej ventil för racercykel. Du behöver en adapter för att pumpa om du har racerventil.