Lägerverksamhet

Lägerverksamheten arrangerar läger för dig som är barn, ungdom eller ung vuxen. Det finns läger för dig som till exempel har en funktionsnedsättning eller läger för dig som behöver byta miljö. Det finns lägerverksamhet året om.

Läger för dig med funktionsnedsättning

Du som har en funktionsnedsättning kan vända dig till socialkontoret i din stadsdel eller hemkommun och ansöka om att få åka på läger. På lägret träffar du nya vänner och kan prova på nya och spännande aktiviteter i en naturskön och stimulerande miljö. Du bor tillsammans i en grupp med dina lägerkompisar och personal.

När du åker på läger får du en kontaktperson som inför varje lägerhelg tar kontakt med dig och din familj för att svara på frågor och stämma av inför avresan. Själva lägret kostar ingenting för dig, du betalar bara en matkostnad på cirka 50 kronor per dygn per deltagare.

Information om läger enligt LSS

Läger som bistånd enligt SoL

Du som behöver extra stöd i tillvaron kan vända dig till socialkontoret i din stadsdel eller hemkommun och ansöka om att få åka på läger. På lägret träffar du nya vänner och kan prova på nya och spännande aktiviteter i en naturskön och stimulerande miljö. Du bor tillsammans i en liten grupp med dina lägerkompisar och personal.

När du åker på läger får du en kontaktperson som inför varje lägerhelg tar kontakt med dig och din familj för att svara på frågor och stämma av inför avresan.

Information om läger enligt SoL

Datorspelsklubben - en korttidsvistelse enligt LSS

Datorspelsklubben är en trygg mötesplats för dig som är ung och kanske har en neuropsykiatrisk diagnos. På Datorspelsklubben kan du som gillar datorspel och gaming möta andra spelintresserade unga, bryta din isolering, stärka din självkänsla och bredda ditt nätverk. Datorspelsklubben är en korttidsvistelse enligt LSS. För mer information kan du kontakta socialkontoret i din stadsdel. Kontaktuppgifter till Datorspelsklubben.

Kompisläger för dig som vill byta miljö

Du som bor i Göteborgs Stad och vill träffa nya kompisar och ha kul på ett läger kan komma med på något av Lägerverksamhetens kompisläger på våra lägergårdar. Dagarna är fyllda med roliga och spännande aktiviteter. Varje läger har plats för cirka 30 barn och kostar 70 kronor per dygn.

Information om kompisläger

Ansökan till kompisläger Skriv ut, fyll i och skicka in blanketten.

Lägerverksamhet för seniorer

Lägret är för dig som är ensamstående i åldern 65 år eller äldre. Det finns även läger för dig som är senior och vårdar, hjälper eller stöttar en närstående. Att vara med på Stora Färgens och Tyringegårdens seniordagar betyder trivsam gemenskap under enkla och trevliga former.

Läs mer på sidan Läger för seniorer.

Hyr en lägergård

När lägergårdarna inte används av Lägerverksamheten kan du hyra dem till personalträffar, lägerskolor, planeringsdagar, konferenser, team-building, verksamheter på utflykt eller föreningsträffar.

På sidan Hyr en lägergård kan du läsa mer om lägergårdarna och anmäla ditt intresse för att hyra en gård.