Till sidans huvudinnehåll

Ansök till komvux


Här kan du läsa hur du gör för att skapa ett konto och hitta din kurs för att söka till kommunal vuxenutbildning (komvux). Behöver du hjälp med att planera dina studier är du välkommen att ringa eller mejla Arbetsmarknad och vuxenutbildning.

Hitta och sök kurser

När du har bestämt dig för att börja studera hittar du alla kurser i vår kurskatalog. I kurskatalogen hittar du information om vilka förkunskaper du behöver för att läsa en viss kurs.

Här hittar du också webbansökan där du söker de utbildningar du är intresserad av.

Kurskatalog och webbansökan

Skapa ett studerandekonto

Om du inte har läst inom den kommunala vuxenutbildningen förut så måste du skapa ett konto för att kunna söka en utbildning eller kurs. Det gör du under Mina sidor i vårt ansökningssystem, Alvis.

Skyddad identitet

Du som har skyddad identitet och vill söka till våra utbildningar eller kurser kan kontakta oss på olika sätt beroende på om du har läst hos oss tidigare, om det är första gången, om du är elev på en av våra skolor eller om du är deltagare på Kompetenscenter.

Du som är elev på skola eller deltagare på Kompetenscenter

Du som är elev på en skola eller deltagare på Kompetenscenter kontaktar din studie- och yrkesvägledare där.

Du som har studerat hos oss tidigare

Du som har ett tf-nummer och har studerat på komvux i Göteborg tidigare kontaktar oss genom att mejla, ringa eller besöka oss. Du hittar kontaktuppgifterna längst ner på den här sidan.

Du som inte har studerat hos oss tidigare

Du som har skyddad identitet och inte har läst en utbildning eller kurs hos oss tidigare och saknar ett tf-nummer ska mejla till vux.admin@arbvux.goteborg.se. Du måste ange ditt förnamn, telefonnummer och e-postadress. När vi mottagit ditt mejl så kommer vi kontakta dig.

I fokus

Gymnasieexamen och slutbetyg från komvux

På komvux kan du läsa till en gymnasieexamen. Det kan antingen vara en högskoleförberedande examen eller en yrkesexamen. Du kan också i vissa fall ta ut ett slutbetyg om du har betyg från tidigare betygssystem.

Kontakta arbetsmarknad och vuxenutbildning

Har du synpunkter eller frågor om vuxenutbildning så kan du kontakta arbetsmarknad och vuxenutbildning.

För frågor om vuxenutbildning

Telefon
031-368 30 00
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Besöksadress

Brogatan 4

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.955524679337568,57.70101050886716] }, "properties":{ "title":"Arbetsmarknad och vuxenutbildning - Brogatan 4", "content":"Brogatan 4" } }]

Postadress

Arbetsmarknad och vuxenutbildning
402 29 Göteborg

Öppettider

${loading}