Till sidans huvudinnehåll
Fem glada personer som sitter i ett bibliotek framför en dator. Två personer gör ”high-five”.

Komvux

På komvux kan du läsa olika utbildningar och kurser för vuxna. Du kan läsa in grundskolan och gymnasiet, läsa svenska för invandrare, gå en yrkesutbildning, lärlingsutbildning eller läsa på Lärvux - anpassad vuxenutbildning.

Hitta komvux

Här hittar du alla skolor som bedriver komvux på grundskole- och gymnasienivå, svenska för invandrare, yrkesutbildningar eller lärvux – anpassad vuxenutbildning.

Ansök till komvux

Här kan du läsa hur du gör för att skapa ett konto och hitta din kurs för att söka till kommunal vuxenutbildning (komvux). Behöver du hjälp med att planera dina studier är du välkommen att ringa eller mejla Arbetsmarknad och vuxenutbildning.

Svenska för invandrare, sfi

Sfi ger dig grundläggande kunskaper i svenska och om det svenska samhället. Du kan studera sfi på olika sätt så att utbildningen passar dig så bra som möjligt. Du kan oftast kombinera dina studier i sfi med andra kurser. Efter sfi kan du fortsätta att läsa svenska som andraspråk. All undervisning är gratis.

Lärvux - anpassad vuxenutbildning

Lärvux är till för dig som har fyllt 20 år och har inlärningssvårigheter som beror på intellektuell funktionsnedsättning eller förvärvad hjärnskada. På Lärvux får du utbildning med hög kvalitet utifrån dina förutsättningar och i din takt.

Länkar till kurskatalog och mer om komvux

Kurskatalog

I kurskatalogen kan du se vilka kurser som finns att söka. För att göra en ansökan behöver du skapa ett studerandekonto och logga in. Här hittar du även information om kursstarter och ansökningsperioder.

Plugga på komvux

Genom att plugga på komvux kan du komplettera de kunskaper som du saknar från grundskolan eller gymnasiet. Allt om att plugga på Komvux hittar du här.

${loading}