Till sidans huvudinnehåll

När ansökan till komvux är inskickad


När din ansökan är inskickad påbörjas ansökningsprocessen. Om fler söker än antalet platser prioriteras de sökande efter vissa kriterier. Du behöver också ha koll på en del viktiga datum när det gäller din ansökan.

Nu börjar ansökningsprocessen

När du är klar med din ansökan skickar du in den. Därefter får du ett bekräftelsemejl från vårt ansökningssystem om att din ansökan är inskickad. När antagningspersonalen har börjat behandla din ansökan kan du inte längre göra några ändringar i den.

Så hanterar vi din ansökan

När din ansökan är inskickad tar vi hand om den i den turordning din ansökan har inkommit till oss. Det kan variera hur lång tid det tar att gå igenom din ansökan. Det beror på vilka uppgifter och dokument du har skickat med och om du behöver göra en kartläggning av dina kunskaper. Därför är det viktigt att du ger oss rätt information i din ansökan. Det hjälper oss att bedöma din ansökan på bästa sätt. Följ därför våra steg-för-steg-guider som finns för under varje kurs eller utbildning.

Om din ansökan inte hinner behandlas i tid för att du ska kunna starta i aktuell kursstart så kommer din ansökan att gälla till nästa kursstart i stället.

Ett mottagandebeslut skickas ut via e-post. Du hittar det även under Mina sidor i Alvis. Observera att mottagen inte betyder att du blir antagen. Kurs- och antagningsbesked skickas separat, när ansökan är färdigbehandlad.

Prioriteringsordning bland dem som söker

När vi har fått in fler sökande än vad det finns platser prioriteras de sökande efter följande kriterier:

  1. Du som önskar fullfölja studier som du påbörjat enligt en upprättad individuell studieplan.
  2. Du som inte har uppnått kraven för en gymnasieexamen eller genomgått någon utbildning som motsvarar utbildning i gymnasieskolan.
  3. Du som har avslutat gymnasiet och är eller riskerar att bli arbetslös.
  4. Du som har avslutat gymnasiet och behöver utbildningen för ditt nuvarande yrke.
  5. Du som har avslutat gymnasiet och behöver utbildningen för ditt planerade yrkesval.

Viktiga datum

I ansökningsprocessen finns det en del datum som är bra att hålla koll på. Mellan vilka perioder du kan söka en utbildning, när betyg och andra dokument ska vara inlämnade, om det är möjligt att söka en utbildning i efterhand och när ett kursbesked skickas ut. Aktuella viktiga datum hittar du i vår webbansökan.


Kontakta arbetsmarknad och vuxenutbildning

Har du synpunkter eller frågor om vuxenutbildning så kan du kontakta arbetsmarknad och vuxenutbildning.

Öppettider

För frågor om vuxenutbildning

Telefon
031-368 30 00
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Besöksadress

Brogatan 4

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.955524679337568,57.70101050886716] }, "properties":{ "title":"Arbetsmarknad och vuxenutbildning - Brogatan 4", "content":"Brogatan 4" } }]

Postadress

Arbetsmarknad och vuxenutbildning
402 29 Göteborg

${loading}