Till sidans huvudinnehåll

Kurs- och antagningsbesked för komvux


Efter antagningsprocessen får du ett kurs- och antagningsbesked som visar om du är antagen, har fått avslag eller om det är platsbrist. Här hittar du mer information om vad som gäller.

Kurs- och antagningsbesked skickas ut av Göteborgs Stad. Det förekommer även att skolan skickar ut ett eget välkomstbrev för att informera dig om detaljerna kring din kursstart och utbildning.

Hur skickas mitt kurs- och antagningsbesked?

Du kommer att kunna ta del av antagningsbeskedet genom att logga in på ditt studerandekonto två veckor innan kursstart. Beskedet kommer också att skickas till dig via e-post. Det är därför viktigt att din e-postadress är uppdaterad i webbansökan samt att du har koll på dina inloggningsuppgifter.

Om du har blivit av med dina inloggningsuppgifter och inte längre har tillgång till den e-postadress som du angav vid registrering i webbansökan måste du legitimera dig hos vuxenutbildningen i din hemkommun. Då kan du få hjälp att uppdatera e-postadressen och komma åt dina uppgifter i systemet.

När får jag mitt kurs- och antagningsbesked?

Information om aktuella datum för när kurs- och antagningsbeskedet skickas ut inför en kursstart hittar du i vår kurskatalog.

Har du fått obehörig på din ansökan?

För varje kurs du söker får du ett beslut om mottagande. Om det står obehörig till den sökta kursen  i beslutet kan det exempelvis bero på att du inte har skickat in dina betyg till oss, att du saknar förkunskaper för den kurs du sökt eller att du redan har betyg i den kurs du söker.

Står det platsbrist på din ansökan?

Om du har fått platsbrist på din ansökan så beror det på att vi har fått in fler ansökningar till utbildningen än det finns platser och att vi är tvungna att göra ett urval. Du har fått en lägre prioritet i jämförelse med andra sökande.

Kontakta arbetsmarknad och vuxenutbildning

Har du synpunkter eller frågor om vuxenutbildning så kan du kontakta arbetsmarknad och vuxenutbildning.

Öppettider

För frågor om vuxenutbildning

Telefon
031-368 30 00
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Besöksadress

Brogatan 4

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.955524679337568,57.70101050886716] }, "properties":{ "title":"Arbetsmarknad och vuxenutbildning - Brogatan 4", "content":"Brogatan 4" } }]

Postadress

Arbetsmarknad och vuxenutbildning
402 29 Göteborg

${loading}