Till sidans huvudinnehåll
En leende kvinna stå på en uteplats med händerna ut åt sidorna.

Nivåbedömning i svenska, engelska och matematik på komvux

Om du saknar betyg eller inte vet din kunskapsnivå och har sökt en utbildning hos oss, kan du göra en nivåbedömning (test) i svenska, svenska som andraspråk, matematik och engelska.

Vem kan göra en nivåbedömning?

  • Du som har sökt en utbildning men inte har tillräckliga betygsunderlag för att bli antagen.
  • Du som har fått ett meddelande från vuxenutbildningen, via ditt ”Studerandekonto”, om att du ska göra en nivåbedömning.
  • Du som har blivit underkänd eller avbrutit en gymnasial matematikkurs (1-3) två eller fler gånger hos oss och har sökt kursen på nytt.
  • Du som har ett äldre betyg i ämnet men har förbättrat dina kunskaper på något sätt och har sökt en kurs eller utbildning som ligger över din behörighet.

För att få göra nivåbedömning hos oss måste du vara folkbokförd i Göteborg, Partille eller Öckerö och ha sökt en kurs eller utbildning via Komvux eller GRvux. Om du har sökt en yrkesutbildning i Göteborgs Stads regi kan du också göra en nivåbedömning hos oss.

Hur bokar jag tid för nivåbedömning?

När du gjort en ansökan kommer du efter ett par dagar få ett e-postmeddelande med länkar till testsystemet Educateit om vi bedömer att en nivåbedömning är aktuell.

Välj rätt länk och boka en tid som passar dig.

Om du enbart fått ett e-postmeddelande där du uppmanas komplettera med betyg, men vet att du saknar betygsdokument, kontaktar du oss för nivåbedömning enligt instruktionen.

Hur går en nivåbedömning till?

Hos arbetsmarknad och vuxenutbildning, Brogatan 4

Du tar med giltigt id-kort eller legitimation till våra lokaler och är på plats i god tid innan testet startar.

På distans

Du loggar in hemma eller i någon annan lugn miljö enligt instruktionerna som du fått från testanordnaren och identifierar dig via webbkameran.

Testet skrivs alltid på dator och du behöver inga egna hjälpmedel. Tiden för testet är olika beroende på vilket test och ämne du har bokat. De flesta test är cirka två timmar långa.

Läs mer hos Educateit: Så funkar testen.

Vad kan jag använda resultatet till?

Du får inget betyg på nivåbedömningen men du får en rekommenderad startnivå. Vi rekommenderar alltså en kurs som motsvarar dina förkunskaper. Ditt resultat skickas till din e-postadress inom fem arbetsdagar. Resultatet registreras också på ditt studerandekonto och du kan använda det som underlag när du söker en utbildning hos oss.

Hur förbereder jag mig inför nivåbedömningen?

För att få ett bra resultat på testet behöver du repetera dina kunskaper. Du kan till exempel hitta många sidor och appar på internet där du kan träna på språk och matematik. Om du har läst matematik på ett annat språk är det bra att öva på de svenska orden och symbolerna i ämnet.

Prövning av kurser inom gymnasieskolan

Om du vill höja ditt betyg i en kurs eller läsa in en helt ny kurs kan du göra en prövning. Vid en prövning bedömer läraren dina kunskaper i hela kursen utifrån ämnes- eller kursplanen.

Läs mer: Prövning av kurser inom gymnasieskolan

Kontakta arbetsmarknad och vuxenutbildning

Har du synpunkter eller frågor om vuxenutbildning så kan du kontakta arbetsmarknad och vuxenutbildning.

Öppettider

För frågor om vuxenutbildning

Telefon
031-368 30 00
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Besöksadress

Brogatan 4

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.955524679337568,57.70101050886716] }, "properties":{ "title":"Arbetsmarknad och vuxenutbildning - Brogatan 4", "content":"Brogatan 4" } }]

Postadress

Arbetsmarknad och vuxenutbildning
402 29 Göteborg

${loading}