Till sidans huvudinnehåll

Efteranmälan till komvux

Har du missat ansökningsperioden? Om det finns platser kvar efter den ordinarie antagningen finns det möjlighet för dig att söka utbildningar i efterhand. Håll koll i vår webbansökan efter lediga utbildningsplatser.

Vad innebär en efteranmälan?

Om det finns utbildningsplatser kvar, efter att antagningen i den ordinarie ansökningsperioden är klar, läggs dessa ut för efteranmälan. Under efteranmälan kan det vara kort tid mellan ansökan, antagning och utbildningsstart. Antagning sker löpande och först till kvarn gäller (under förutsättning att sökande är behörig till utbildningen). Under perioden kan utbildningar tas bort som sökbara om platserna fylls.

Hur vet jag om det finns utbildningsplatser kvar?

Information om när ansökningsperioden för en efteranmälan startar hittar du i vår kurskatalog. Där hittar du även aktuella kurser och utbildningar under ansökningsperioden. För yrkesutbildningar inom göteborgsregionen sker efteranmälan genom GRvux.

Kartläggning som krav på din ansökan i en efteranmälan?

Om du ansöker till en utbildning under perioden för efteranmälan och får kartläggning som krav för mottagande av ansökan, hanteras din ansökan i den turordning ditt svarsmejl inkommit till oss. Om din ansökan inte hinner behandlas i tid för att du ska kunna starta i aktuell kursstart så kommer din ansökan att gälla till nästa kursstart i stället.


Kontakta arbetsmarknad och vuxenutbildning

Har du synpunkter eller frågor om vuxenutbildning så kan du kontakta arbetsmarknad och vuxenutbildning.

Öppettider

För frågor om vuxenutbildning

Telefon
031-368 30 00
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Besöksadress

Brogatan 4

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.955524679337568,57.70101050886716] }, "properties":{ "title":"Arbetsmarknad och vuxenutbildning - Brogatan 4", "content":"Brogatan 4" } }]

Postadress

Arbetsmarknad och vuxenutbildning
402 29 Göteborg

${loading}