Informationsträffar inför dina studie- och yrkesval

Genom att delta på en informationsträff får du reda på sådant du behöver känna till för att fatta kloka beslut inför dina studie- och yrkesval. Du får hjälp med att hitta och förstå den information du behöver för att komma vidare i din karriärprocess. Informationsträffarna ges för tillfället enbart online.

Med relevant och korrekt information har du fler valmöjligheter. Det hjälper dig även att se och förstå hur du tar dig förbi de hinder som kan dyka upp på vägen mot de studier och arbeten du är intresserad av.

Varje informationsträff har ett tema 

Det kan till exempel handla om:

  • Att förstå det svenska utbildningssystemet.
  • Olika sätt att nå gymnasiekompetens.
  • Vad som krävs för att studera på eftergymnasial nivå.
  • Vilka möjligheter som finns för dig som har utbildning från ett annat land.
  • Vad som krävs för att få ut en  gymnasieexamen från komvux.
  • Hur du söker yrkesutbildning inom komvux.
  • Hur det funkar med komvux-studier.

Ring eller mejla oss för att få veta vilka teman vi erbjuder just nu och boka en plats. Vi hjälper dig att avgöra vilket tema som bäst motsvarar dina behov. Du kan vid all kontakt med oss bli hänvisad till en informationsträff.  

Informationsträffarna ges online

Under en informationsträff online syns studie- och yrkesvägledaren i bild och du förväntas kunna både se det vi visar och höra det vi säger. Du behöver inte använda din egen kamera om du inte känner dig bekväm med det.

Alla som deltar har möjlighet att be om förtydliganden och ställa frågor om innehållet. Det är därför viktigt att du antingen har tillgång till mikrofon eller kan skriva i chatten. 
 
Om du använder en dator behöver du inte ladda ner eller installera något, du deltar i informationsträffen på en vanlig webbsida. Vill du använda mobiltelefon eller surfplatta så laddar du ner appen Microsoft Teams innan träffen.

Mer information om hur det går till får du i samband med bokning.

Informationsträffarna tar 30, 45 eller 60 minuter beroende på tema. Vi finns på plats en kvart innan om du behöver hjälp med att få tekniken att fungera.

Vem kan delta på informationsträffarna?

Endast du som är folkbokförd i Göteborg och har ett konto på Alvis kan delta.

Skapa ett konto eller uppdatera dina kontaktuppgifter på sidan Logga in