Karriärvägledning i grupp

Har det skett en förändring i ditt liv som gör att du känner dig osäker på hur du ska komma vidare? Funderar du över olika alternativ? Behöver du stöd i att fatta beslut och ta ditt nästa steg? Karriärvägledning i grupp kan hjälpa dig att påbörja eller fortsätta din karriärprocess, ge dig omvärldskunskap och synliggöra dina möjligheter.

Längre väntetid än vanligt

5 april 2021

Mellan den 7 april – 4 maj kommer det vara längre väntetid än vanligt för dig som vill ha information om vuxenutbildning.


Genom karriärvägledning i grupp kan du tillsammans med andra utbyta tankar, få inspiration och utöka dina perspektiv genom övningar och samtal. Du kan få vägledning i att stärka din kunskap om dig själv, öka din kunskap om beslutsfattande och genomförande samt kunskap om alternativen. Karriärvägledning i grupp kan hjälpa dig i planeringen mot ditt mål i din karriärprocess.

Tema för karriärvägledning i grupp

Vi erbjuder tre pass online via Teams. 

  • Kunskap om mig själv.
  • Kunskap om alternativen.
  • Kunskap om beslutsfattande och genomförande.

Du väljer själv om du vill delta på ett eller två tillfällen. Kontakta Studie- och yrkesvägledningen för att boka in dig.

Kunskap om mig själv

Vad är viktigt för dig? Vilka är dina styrkor och vad betyder dem för dig? Genom att lära känna dig själv bättre kan du lättare hitta vägen mot ditt mål. Tillsammans gör vi övningar och samtalar om behov, intressen, förmågor, egenskaper, värderingar och erfarenheter.

Kunskap om alternativen

Vad finns det för olika yrken? Vad är viktigt för dig i ett arbete? Tillsammans vidgar vi dina perspektiv kring tänkbara yrken utifrån din kunskap om dig själv. Vi pratar också om hur arbetsmarknaden ständigt är under förändring, exempelvis under konjunktursvängningar och pandemier.

Kunskap om beslutsfattande och genomförande

Har det skett en förändring i ditt liv som gör att du känner dig osäker på hur du ska komma vidare?  Vad påverkar dig i valen du gör? Står du mellan olika val? Tillsammans gör vi övningar kring beslutsfattande och pratar om hur du kan hitta ditt nästa steg.

Karriärvägledning i grupp ges online

Under passet online syns studie- och yrkesvägledaren i bild och du förväntas både kunna se det vi visar och höra det vi säger. Du behöver själv ha tillgång till både mikrofon och kamera på din dator, surfplatta eller mobil.

För att du och andra som deltar ska få ut mesta möjliga genom passen är det viktigt med ett aktivt deltagande.

  • Om du använder en dator behöver du inte ladda ner eller installera något, du deltar i passet på en vanlig webbsida.
  • Vill du använda mobiltelefon eller surfplatta så laddar du ner appen Microsoft Teams innan träffen.

Mer information om hur det går till får du i samband med bokning.

Karriärvägledning i grupp pågår i två timmar. Vi finns på plats cirka en kvart innan om du behöver hjälp med att få tekniken att fungera.