Gruppvägledning

Är du i en förändring och är osäker på hur du ska komma vidare? Funderar du över olika alternativ? Behöver du stöd i att fatta beslut och ta ditt nästa steg? Gruppvägledning kan hjälpa dig att påbörja eller fortsätta din karriärprocess, ge dig omvärldskunskap och synliggöra dina möjligheter.

Begränsat antal människor i våra lokaler

11 augusti 2020

På grund av Covid-19 måste vi begränsa antalet personer i våra lokaler, vi kan därför endast ta emot dig som söker en utbildning. Vänner och familjemedlemmar måste lämnas utanför. En eventuell tolk eller ledsagare får följa med in.

Vi hoppas att du har förståelse för detta.


Ny besöksadress från 6 juli 2020

27 maj 2020

Från 6 juli finns Arbetsmarknad och vuxenutbildning på Brogatan 4 i Göteborg.

Närmsta hållplats är Järntorget.

Utöver besöksadressen har vi kvar samma kontaktuppgifter som tidigare.

Observera att våra kompetenscenter och Krami, som finns på andra adresser i staden, har kvar samma besöksadresser som tidigare.

Karta som visar var du hittar Brogatan 4.


Genom gruppvägledning kan du tillsammans med andra utbyta tankar, få inspiration och nya perspektiv genom övningar och samtal. Du kan få vägledning i att stärka din självkännedom, öka din valkompetens samt kunskap om arbetsmarknaden. Vägledning i grupp kan hjälpa dig i planeringen mot ditt mål i din karriärprocess

På grund av Corona-pandemin är gruppvägledningen inställd på obestämd tid.

Tillsvidare erbjuder vi enskild vägledning. Mejla eller ring Vuxenutbildningens expedition för mer information. Du hittar kontaktuppgifter längst ned på sidan.

Tema för gruppvägledning

  • Kunskap om mig själv
  • Kunskap om alternativen
  • Kunskap om beslutsfattande och genomförande

Du väljer själv om du vill delta på ett eller flera tillfällen. Kontakta Studie- och yrkesvägledningen för att boka in dig.

Kunskap om mig själv

Vad är viktigt för dig? Vilka är dina styrkor och vad betyder dem för dig? Genom att lära känna dig själv bättre kan du lättare hitta vägen mot ditt mål. Tillsammans gör vi övningar och samtalar om behov, intressen, förmågor, egenskaper, värderingar och erfarenheter.

Kunskap om alternativen

Vad finns det för olika yrken? Vad är viktigt för dig i ett arbete? Tillsammans vidgar vi dina perspektiv kring tänkbara yrken utefter dina behov och egenskaper. Vi pratar även om hur arbetsmarknaden ser ut.

Kunskap om beslutsfattande och genomförande

Är du i en förändring och har svårt att komma vidare? Vad påverkar dig i valen du gör? Står du mellan olika val? Tillsammans gör vi övningar kring beslutsfattande och pratar om hur du kan hitta ditt nästa steg.