Du kan få studie- och yrkesvägledning på olika sätt

När du kontaktar Arbetsmarknad och vuxenutbildning kommer en studie- och yrkesinformatör att hjälpa dig med din fråga och kan vid behov hänvisa dig vidare. Om din fråga eller ditt behov avser studie- och yrkesvägledning har vi olika vägledningsaktiviteter att erbjuda. Studerar du för närvarande på komvux i Göteborg kontaktar du studie- och yrkesvägledaren på skolan.

Längre väntetid än vanligt

7 juni 2021

Mellan den 8 juni – 21 juni kommer det vara längre väntetid än vanligt för dig som vill ha information om vuxenutbildning.

En del av Brogatan är avstängd – gå via Pusterviksgatan

27 april 2021

Arbetsområdet runt vår fastighet i Pustervik har utökats. Det innebär att en del av Brogatan är avstängd för all trafik. Du kan inte heller gå till fots längs med Brogatan.

Om du ska besöka oss måste du istället gå via Pusterviksgatan för att komma till entrén på Brogatan. Detta gäller till och med hösten 2023.

Fram till oktober 2021 kommer arbetena att medföra en hel del buller och skakningar.


Hur förbereder du dig inför din kontakt med vuxenutbildningen?

Arbetsmarknad och vuxenutbildning erbjuder studie- och yrkesvägledning för personer som är:

  • folkbokförd i Göteborg och är minst 20 år (från och med den 1 juli det år du fyller 20 år)
  • eller är under 20 år och har gått ut gymnasiet med ett studiebevis eller ett examensbevis
  • eller är under 20 år lever ett vuxenliv

Är du inte folkbokförd i Göteborg får du vända dig till din hemkommun.

Om du är elev på ett ungdomsgymnasium inom Göteborgs stad eller om du bor i Göteborg och är under 20 år, men inte går i någon skola ska du kontakta  Vägledningscentrum.

Resursteam

Funderar du på studier eller ska börja studera och är i behov av stöd under din studietid? Då kan du tillsammans med resursteamet på Arbetsmarknad och vuxenutbildning göra en planering inför dina studier.

Läs mer på Stöd och anpassning vid studier.

Studerandekonto

Om du önskar samtala med en studie- och yrkesvägledare eller ansöka till studier via komvux behöver du ha ett konto på vår ansökningssida.

Skapa ett konto.

Har du skyddad identitet?

Om du har skyddade personuppgifter och vill ha kontakt med en studie- och yrkesvägledare, vill söka utbildning på grundläggande- och/eller gymnasialnivå till Göteborg ska du mejla oss på vux.admin@arbvux.goteborg.se.

Du behöver skriva ditt förnamn, e-postadress och telefonnummer, du kommer därefter bli kontaktad av oss.

Betyg och andra dokument

Om du har frågor om dina betyg eller intyg är det viktigt att du bifogar dessa på ditt studerandekonto. Du kan skanna eller fotografera betygen och ladda upp dem under ”Betyg och bilagor” på studerandekontot.

Läs mer på Ladda upp rätt betyg i ansökan.

Vägledningsaktiviteter

Samtalsformer med studie- och yrkesvägledare

Du kan samtala med en studie- och yrkesvägledare via mejl, telefon eller online.

För att ditt samtal med vägledaren ska bli så bra som möjligt är det viktigt att du ger dig själv de bästa förutsättningarna för detta. Förbered dina frågeställningar och fundera på vad du vill ha ut av mötet med vägledaren. Du behöver ha lugn och ro under samtalet, ha tillgång till penna, papper och eventuellt också dator eller smartphone.

Informationsträffar

Du kan delta på en informationsträff och få reda på sådant du behöver känna till för att fatta kloka beslut inför dina studie- och yrkesval. Du får hjälp med att hitta och förstå den information du behöver för att komma vidare i din karriärprocess. Informationsträffarna ges för tillfället enbart online. Varje informationsträff har ett tema.

Läs mer på Informationsträffar inför dina studieval.

Karriärvägledning i grupp

Är du i en förändring och är osäker på hur du ska komma vidare? Funderar du över olika alternativ? Behöver du stöd i att fatta beslut och ta ditt nästa steg? Karriärvägledning i grupp kan hjälpa dig att påbörja eller fortsätta din karriärprocess, ge dig omvärldskunskap och synliggöra dina möjligheter.

Läs mer på Karriärvägledning i grupp.

Vilket är ditt nästa steg?

Efter en vägledningsaktivitet händer det ibland att fler frågor och funderingar dyker upp. Titta över informationen om våra informationsträffar och läs om karriärvägledning i grupp för att se om det kan vara ditt nästa steg. Önskar du ett samtal med studie- och yrkesvägledare kan du ringa och mejla oss.