Så här ansöker du till komvux

Du söker till komvux genom att göra en webbansökan. Här kan du läsa hur du gör för att skapa ett konto och hitta din kurs. Behöver du hjälp med att planera dina studier är du välkommen att ringa eller mejla till Vuxenutbildningens expedition.

Ny besöksadress från 6 juli 2020

27 maj 2020

Från 6 juli finns Arbetsmarknad och vuxenutbildning på Brogatan 4 i Göteborg.

Närmsta hållplats är Järntorget.

Utöver besöksadressen har vi kvar samma kontaktuppgifter som tidigare.

Observera att våra kompetenscenter och Krami, som finns på andra adresser i staden, har kvar samma besöksadresser som tidigare.

Karta som visar var du hittar Brogatan 4.


Så här ansöker du till komvux i Göteborg

Så här gör du en ansökan till enskilda kurser

Så här gör du en ansökan till utbildning med språkstöd via Göteborgsregionen

Behöver du extra stöd i att göra en ansökan?

Här kan du ladda ner ett stödmaterialsom förklarar vissa steg i webbansökan mer ingående.

Du kan anteckna direkt i materialet i din telefon eller på dator. Om hellre vill skriva ut materialet och anteckna för hand går det naturligtvis också bra.

Skapa ett studerandekonto i vår kurskatalog

Om du inte har läst på vuxenutbildningen förut så måste du skapa ett konto i komvux kurskatalog för att kunna söka en utbildning. Var extra tydlig med målet för dina studier och med din studiebakgrund.

Här skapar du ett konto i Kurskatalogen.

Behöver du hjälp med att planera dina studier?

Behöver du hjälp med att hitta den utbildning som passar dig bäst, vill du veta vilka jobb som utbildningen kan ge eller undrar du över studietakt och poäng? Då kan du ringa eller mejla till Vuxenutbildningens expedition. De hjälper dig att planera dina studier och ger dig tips och råd inför yrkesvalet. Längst ner på sidan hittar du kontaktuppgifter till Vuxenutbildningens expedition.

2.1 Planera examen inom komvux på gymnasial nivå

Skolverkets verktyg Planera din examen inom komvux ger möjlighet att hantera och bedöma vilka nya och gamla kurser som kan ingå i en önskad gymnasieexamen.

Hitta rätt kurs eller yrkesutbildning i kurskatalogen

I kurskatalogen kan du söka fram alla kurser och yrkesutbildningar som går att läsa hos oss. Till varje utbildning finns en kursbeskrivning där du hittar information om vilka betyg och förkunskaper du behöver för varje utbildning, när utbildningen startar, när du kan ansöka och mycket mer. Välj den utbildning som du är intresserad av och lägg den i din kurskorg. Det kan hända att den kurs du har sökt inte startar. Det är därför bra om du söker samma kurs med olika tider och lärformer. Om du till exempel vill läsa engelska-grupp-kväll är det bra om du söker även engelska-grupp-dag ifall kvällsgruppen inte startar. Det kan också vara bra att söka fler poäng än det minsta antal poäng du vill läsa.

Kurskatalogen

Instruktion till webbansökan

Så här gör du en webbansökan (7,97 MB)

Begreppsförklaring

Prioritera och välj kursmål

I din ansökan behöver du ange varför du vill studera på komvux. Detta är viktigt för att du ska få rätt prioritering i urvalet. När det är fler sökande än det finns platser till utbildningen, sker ett urval.

Om du väljer att ansöka till fler än en kurs behöver du prioritera mellan kurserna, det vill säga att du anger vilken kurs du helst vill läsa.

Ladda upp betyg, intyg eller andra underlag

I förkunskapskraven för varje kurs och yrkesutbildning kan du läsa exakt vilka ämnen du måste visa godkänt betyg i för att få läsa den utbildningen. Vi rekommenderar alltid att du laddar upp/skickar in grundskolebetyg, gymnasiebetyg och övriga betyg eller intyg till oss för att slippa komplettera i efterhand.

Läs mer på sidan Ladda upp rätt betyg i ansökan.

Har du skyddad identitet?

Om du har skyddad identitet och vill söka till utbildningar på grundläggande- och/eller gymnasialnivå ska mejla oss på vux.admin@arbvux.goteborg.se.

Du behöver skriva ditt förnamn, e-postadress och telefonnummer, du kommer därefter bli kontaktad av oss.

Efter ansökan

Följ din ansökan på ditt studerandekonto

Efter sista ansökningsdagen handläggs alla ansökningar. Du kan se statusen på din ansökan på ditt studerandekonto. Du som har sökt en flexibel kurs eller en distanskurs för första gången måste själv boka in dig på ett informationsmöte. Du som har sökt en yrkesutbildning kommer att få en kallelse till ett obligatoriskt informationsmöte eller en intervju. Från och med januaristarten 2020 är det obligatoriska informationsmötena borttagna.

Om det är många som är behöriga till samma utbildning så prioriteras de som inte är klara med grund- eller gymnasieskolan, de som läser för att komma in på universitet eller yrkeshögskola och de som behöver kunskaperna för sitt nuvarande eller framtida yrke.

Du får ett kursbesked med e-post

När handläggningstiden är slut får du ett kursbesked. Där finns information om du har fått en plats på utbildningen eller inte. Du får ett kursbesked med e-post. Du kan också läsa kursbeskedet på ditt studerandekonto.

Ring eller mejla oss

Du är välkommen att ringa eller mejla Vuxenutbildningens expedition.

Ange ditt personnummer om din fråga gäller dina egna studier. Det du skickar till Göteborgs Stad blir allmän handling, här kan du läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

Kontakta Vuxenutbildningens expedition

Telefon
031 - 368 30 00
Telefontider
Måndag 10-12 och 13-15.30
Tisdag 10-12 och 13-18.30
Onsdag 10-12 och 13-15.30
Torsdag Stängt
Fredag 10-12