Så här ansöker du till komvux

Du söker till komvux genom att göra webbansökan. Här kan du läsa hur du gör för att skapa ett konto och hitta din kurs. Behöver du hjälp med att planera dina studier är du välkommen att kontakta vår studie- och yrkesvägledning.

Så ansöker du till komvux i Göteborg

1. Skapa ett studerandekonto på vår kurskatalog

Om du inte har läst på vuxenutbildningen förut så måste du skapa ett konto i komvux kurskatalog för att kunna söka en utbildning. Om du fyller i all information om dig själv noga så kan vi lättare handlägga din ansökan. Var extra tydlig med målet för dina studier och med din studiebakgrund.

Här skapar du ett konto på Kurskatalogen.

2. Behöver du hjälp med att planera dina studier?

Behöver du hjälp med att hitta den utbildning som passar dig bäst, vill du veta vilka jobb som utbildningen kan ge eller undrar du över studietakt och poäng? Då kan du ringa, mejla eller besöka våra studie- och yrkesvägledare. De hjälper dig att planera dina studier och ger dig tips och råd inför yrkesvalet. Längst ner på sidan hittar du kontaktuppgifter till studie- och yrkesvägledarna.

3. Hitta rätt kurs eller yrkesutbildning i kurskatalogen

I kurskatalogen kan du söka fram alla kurser och yrkesutbildningar som går att läsa hos oss. Till varje utbildning finns en kursbeskrivning där du hittar information om vilka betyg och förkunskaper du behöver för varje utbildning, när utbildningen startar, när du kan ansöka och mycket mer. Välj den utbildning som du är intresserad av och lägg den i din kurskorg.

Kurskatalogen

4. Skicka in betyg, intyg eller andra underlag

I förkunskapskraven för varje kurs och yrkesutbildning kan du läsa exakt vilka ämnen du måste visa godkänt betyg i för att få läsa den utbildningen. Vi rekommenderar alltid att du laddar upp/skickar in grundskolebetyg, gymnasiebetyg och övriga betyg eller intyg till oss för att slippa komplettera i efterhand.

Betyg och bilagor

Efter ansökan

5. Din ansökan handläggs

Efter sista ansökningsdagen handläggs alla ansökningar. Du kan se statusen på din ansökan på din studerandesida. Du som har sökt en yrkesutbildning, en flexibel kurs eller en distanskurs kommer att få en kallelse till ett obligatoriskt informationsmöte eller en intervju.

Om det är många som är behöriga till samma utbildning så prioriteras de som inte är klara med grund- eller gymnasieskolan, de som läser för att komma in på universitet och högskola och de som behöver kunskaperna för sitt nuvarande eller framtida yrke.

6. Du får ett kursbesked

När handläggningstiden är slut får du ett kursbesked. Där finns information om du har fått en plats på utbildningen eller inte. Du kan få ditt kursbesked med post eller e-post om du har valt de kontaktsätten. Du kan också läsa kursbeskedet på din studerandesida.

7. Du får en kallelse från skolan

Skolan kontaktar dig via sms eller e-post med information om tid och plats för kursstart.