Så här ansöker du till komvux

Du söker till kommunal vuxenutbildning (komvux) genom att göra en webbansökan. Här kan du läsa hur du gör för att skapa ett konto och hitta din kurs. Behöver du hjälp med att planera dina studier är du välkommen att ringa eller mejla Arbetsmarknad och vuxenutbildning.

Skyddad identitet

Du som har skyddad identitet och vill söka till våra utbildningar eller kurser kan kontakta oss på olika sätt beroende på om du har läst hos oss tidigare, om det är första gången, om du är elev på en av våra skolor eller om du är deltagare på Kompetenscenter.

Du som är elev på skola, folkhögskola eller deltagare på Kompetenscenter

Du som är elev på en skola, folkhögskola eller deltagare på Kompetenscenter kontaktar din studie- och yrkesvägledare där.

Du som har studerat hos oss tidigare

Du som har ett tf-nummer och har studerat på komvux i Göteborg tidigare kontaktar oss genom att mejla, ringa eller besöka oss. Du hittar kontaktuppgifterna längst ner på sidan.

Du som inte har studerat hos oss tidigare

Du som inte har läst en utbildning eller kurs hos oss tidigare och saknar ett tf-nummer ska mejla till vux.admin@arbvux.goteborg.se. Du måste ange ditt förnamn, telefonnummer och e-postadress. När vi mottagit ditt mejl så kommer vi kontakta dig.

Så söker du till kommunal vuxenutbildning

Film om komvuxansökan.


Skapa ett studerandekonto

Om du inte har läst inom vuxenutbildningen förut så måste du skapa ett konto för att kunna söka en utbildning eller kurs. Det gör du under Mina sidor i vårt ansökningssystem, Alvis.

Behöver du hjälp med att planera dina studier?

Behöver du hjälp med att hitta den utbildning som passar dig bäst? Vill du veta vilka jobb som utbildningen kan ge eller undrar du över studietakt och poäng? Då kan du ringa eller mejla till Arbetsmarknad och vuxenutbildning. Vi hjälper dig att planera dina studier och ger dig tips och råd inför yrkesvalet.

Läs mer på sidan Du kan få studie- och yrkesvägledning på olika sätt 

Information

Planera din examen inom komvux

Ladda upp rätt betyg i ansökan

Kontakta Vuxenutbildningens expedition

För frågor om vuxenutbildning

Telefon
031-368 30 00
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Besöksadress

Brogatan 4

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.955524679337568,57.70101050886716] }, "properties":{ "title":"Arbetsmarknad och vuxenutbildning - Brogatan 4", "content":"Brogatan 4" } }]

Postadress

Arbetsmarknad och vuxenutbildning
402 29 Göteborg

Öppettider