Så här ansöker du till komvux

Du söker till kommunal vuxenutbildning (komvux) genom att göra en webbansökan. Här kan du läsa hur du gör för att skapa ett konto och hitta din kurs. Behöver du hjälp med att planera dina studier är du välkommen att ringa eller mejla Arbetsmarknad och vuxenutbildning.

Har du skyddad identitet?

Om du har skyddad identitet och vill söka till utbildningar på grundläggande nivå eller gymnasial nivå ska du mejla oss på vux.admin@arbvux.goteborg.se.

Du behöver skriva ditt förnamn, e-postadress och telefonnummer.  Sedan kommer du att bli kontaktad av oss.

Så söker du till kommunal vuxenutbildning

Film om komvuxansökan.


Skapa ett studerandekonto

Om du inte har läst inom vuxenutbildningen förut så måste du skapa ett konto för att kunna söka en utbildning eller kurs. Det gör du under Mina sidor i vårt ansökningssystem, Alvis.

Behöver du hjälp med att planera dina studier?

Behöver du hjälp med att hitta den utbildning som passar dig bäst? Vill du veta vilka jobb som utbildningen kan ge eller undrar du över studietakt och poäng? Då kan du ringa eller mejla till Arbetsmarknad och vuxenutbildning. Vi hjälper dig att planera dina studier och ger dig tips och råd inför yrkesvalet.

Läs mer på sidan Du kan få studie- och yrkesvägledning på olika sätt 

Information

Planera din examen inom komvux

Ladda upp rätt betyg i ansökan

Kontakta Vuxenutbildningens expedition

Studie- och yrkesvägledning

Telefon
031-368 30 00

Besöksadress

Brogatan 4

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.955524679337568,57.70101050886716] }, "properties":{ "title":"Arbetsmarknad och vuxenutbildning", "content":"Brogatan 4" } }]

Postadress

Arbetsmarknad och Vuxenutbildning
402 29 Göteborg

Fax
031-368 30 84

Öppettider