Ansök till komvux

På komvux får du möjlighet att slutföra dina grundskole- eller gymnasiestudier. Du kan få särskild behörighet för att kunna söka till universitet eller yrkeshögskola men också gå en yrkesutbildning.

Du söker till komvux genom att göra en webbansökan. Här kan du läsa hur du gör för att skapa ett konto och hitta din kurs. Behöver du hjälp med att planera dina studier är du välkommen att kontakta vår studie- och yrkesvägledning.

Du som bor i Göteborg och har fått ett tidsbegränsat uppehållstillstånd för gymnasiala studier har möjlighet att söka till kommunal vuxenutbildning, även om du saknar de sista fyra siffrorna i ditt personnummer. För att göra en ansökan måste du kontakta studie- och yrkesvägledare på vuxenutbildningen i Göteborg.

Det finns flera skolor du kan studera på. Det står på ditt kursbesked vilken skola du har fått plats på.

Här kan du se vilka betyg du måste ladda upp när du gör din ansökan. För att ditt betyg ska vara ett giltigt dokument måste ditt betyg vara stämplat och ha underskrift av rektor. Det räcker inte med utdrag från antagning.se.

Om du vill studera på komvux i en annan kommun än den där du är skriven måste din hemkommun bevilja ansökan.

När du studerar på komvux kan du söka studiemedel eller studiehjälp från CSN (Centrala Studiestödsnämnden). Här finns information om vad du behöver tänka på för att få studiemedel.