Till sidans huvudinnehåll

Underhållsarbete på goteborg.se påverkar vissa e-tjänster samt Mina sidor idag kl. 8-21

Senast uppdaterad: 20 april 2024 klockan 17:17

Fram till ungefär klockan 21 idag fungerar inte alla e-tjänster på grund av underhållsarbete. Du ser när du kommer in i e-tjänsten om den fungerar eller inte. E-tjänster som påverkas är till exempel försörjningsstöd och boendeparkering.

Skolskjuts till gymnasieskolan


Du som går på gymnasiet och av någon anledning inte själv kan ta dig till skolan kan ansöka om skolskjuts hos serviceresor. Går du på anpassad gymnasieskola och har behov av skolskjuts vänder du dig till utbildningsförvaltningen.

Om du behöver skolskjuts

Om du av olika anledningar inte kan resa kollektivt till skolan kan du ansöka om att få skolskjuts. Då blir du hämtad och lämnad av en taxibil eller en rullstolsbuss med en skolskjutsskylt. För att ansöka om skolskjuts kontaktar du, din vårdnadshavare eller din skola, serviceresor. Mer information om hur du går tillväga finns på sidan Ansök om färdtjänst.

Om du fått färdtjänst beviljat kontaktar du sedan serviceresor på telefon 031-368 25 50 och beställer dina resor.

  • Du som beviljats skolskjuts får ett tillstånd för kostnadsfria resor helgfria dagar måndag-fredag klockan 04-22 samt på helgfria lovdagar som inte är jul- eller sommarlov. Du kan alltså resa även på höstlov, påsklov och studiedagar.
  • Om du vill kan du köpa ett tilläggskort. Det är ett utökat tillstånd för resor även efter klockan 22, på helger och jullov (inte sommarlov).

Om du behöver skolskjuts på gymnasiet

Om du har färdtjänst och ska gå på ett gymnasium som inte tillhör anpassad gymnasieskola har du rätt att resa kostnadsfritt till gymnasiet, utan att resorna räknas av från dina beviljade färdtjänstresor. Kontakta serviceresor på telefon 031-368 25 50 för att få ett tillstånd för skolskjuts.

Om du ska gå i anpassad gymnasieskola och behöver skolskjuts ansöker du om det hos AG Utbildningar

Anmäl när du blir sjuk

Om du blir sjuk och måste stanna hemma från skolan ska du kontakta serviceresor på telefon 031-368 25 50 senast en timme före avresan. Då får du hjälp att avboka dina resor som var planerade samma dag.

Gäller det längre sjukskrivning och du har återkommande fasta skolresor ringer du till planeringen på serviceresor på telefon 031-368 25 50. Telefontiden är vardagar klockan 8–11 samt 13–15.30.

Kontakta serviceresors kundservice

Har du synpunkter eller frågor om elevresor så kan du kontakta serviceresor.

Öppettider

Telefon och e-post

Telefon
031-368 25 50
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Postadress

Box 2403
403 16 Göteborg

${loading}