Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 1 juni 2023 klockan 15:16

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15.00 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen

Mat i gymnasieskolan

Skollunchen är en viktig del av skoldagen för att du ska må bra och kunna nå dina mål i skolan. Den ska vara god, näringsrik och ge dig en paus för återhämtning.

Goda, näringsrika och trivsamma måltider

I Göteborgs Stads gymnasieskolor ses skollunchen som en viktig del av skoldagen. Lunchen är viktig för att du ska må bra och kunna nå dina mål i skolan. Skolorna deltar i EU:s skolprogram med ekonomiskt bidrag till skolmjölk.

Miljösmarta måltider

Göteborgs Stads skolrestauranger arbetar aktivt för att minska negativ miljö- och klimatpåverkan. Du ska också få stöd att kunna minska din egen påverkan på miljö och klimat.

Specialkost och anpassade måltider

I Göteborgs Stads gymnasieskolor finns rutiner för att maten ska vara fräsch, måltidsmiljön ren och att hygienen är god samt att du som behöver specialkost eller är allergisk kan lita på att du får rätt mat.

Relaterat innehåll

En tallrik mat och två vattenglas på ett bord i en skolmatsal.
Förskola och utbildning

Vad blir det för mat?

På skolmaten.se kan du kolla vad det blir för mat i skolan. Det finns också en app som du kan ladda ner till din mobiltelefon.

${loading}