Yrkespaket

Yrkespaket är en utbildning för dig som går på ett introduktionsprogram. Du får lära dig grunderna i ett yrke som du vill jobba med. Du läser en kombination av gymnasiekurser och grundskoleämnen som gör att du kan söka jobb inom yrket. Utbildningen är vanligtvis två år. Du söker till ett yrkespaket genom att ta kontakt med din studie- och yrkesvägledare.

Bagare och konditor, Ester Mosessons gymnasium

Yrkespaket Bagare och konditori ska ge dig kunskaper framför allt för arbete inom den hantverksmässiga delen av dessa yrkesområden. Den ska ge de kunskaper som behövs för såväl små- som storskalig verksamhet. Inriktningen kan leda till yrken som bagare/konditor. Du läser en kombination av gymnasiekurser och grundskoleämnen som gör att du kan söka jobb inom yrket. 

Här kan du läsa mer om utbildningen:

Yrkespaket Bagare och konditor

Barnomsorg, Bräckegymnasiet

Yrkespaket Barnomsorg är en utbildning för dig som vill arbeta med barn. Utbildningen förbereder dig för att arbeta inom förskola eller skola. Du läser en kombination av gymnasiekurser och grundskoleämnen som gör att du kan söka jobb inom yrket. 

Här kan du läsa mer om utbildningen: 

Yrkespaket Barnomsorg

Barnomsorg, Burgårdens gymnasium

Yrkespaket Barnomsorg förbereder dig för att söka jobb inom förskola eller skola. För att arbeta som barnskötare eller elevassistent krävs bland annat att du är bra på att lyssna och vill hjälpa barn att lära sig nya saker. Du läser en kombination av gymnasiekurser samt svenska/svenska som andraspråk som gör att du kan söka jobb inom yrket. 

Här kan du läsa mer om utbildningen.

Yrkespaket Barnomsorg

 

Butikssäljare, Angeredsgymnasiet

Yrkespaket Butikssäljare förbereder dig för att söka jobb inom företag som har försäljning av tjänster och produkter. Du behöver vara serviceinriktad och ha ett gott bemötande. Du läser en kombination av gymnasiekurser som gör att du kan söka jobb inom yrket. 

Här kan du läsa mer om utbildningen:

Yrkespaket Butikssäljare

Bygg och anläggning (snickare, målare, plåtslagare, anläggare), Bräckegymnasiet

Yrkespaket Bygg och anläggning är en utbildning för dig som vill söka jobb inom bygg- och anläggningsbranschen, till exempel som snickare, målare, plåtslagare eller anläggare. Du läser en kombination av gymnasiekurser och grundskoleämnen som gör att du kan söka jobb inom yrket. 

Här kan du läsa mer om utbildningen: 

Yrkespaket Bygg

Kock, Ester Mosessons gymnasium

Yrkespaket Kock förbereder dig för att söka jobb inom restaurangbranschen. Kockyrket är ett skapande yrke och som kock bör du därför ha ett stort intresse för mat och för att skapa nya maträtter och smaker. För att arbeta som kock behöver du vara flexibel, stresstålig och ha hög samarbetsförmåga. 

Här kan du läsa mer om utbildningen: 

Yrkespaket Kock

Servitör/Servitris, Ester Mosessons gymnasium

Yrkespaket Servitris/Servitör förbereder dig för att söka jobb inom hotell och restaurangbranschen. Som serveringspersonal är du restaurangens ansikte utåt och din huvuduppgift är att se till att gästerna får god service. Du bör också kunna ge förslag på vilken dryck som passar till den maträtt som valts. Du har också kännedom om hur man blandar drinkar. Tempot på en restaurang är ofta högt och du behöver därför vara serviceinriktad och stresstålig. 

Här kan du läsa mer om utbildningen: 

Yrkespaket Servering

 

Våningsservice (hotell och konferens), Burgårdens gymnasium

Yrkespaket Våningsservice förbereder dig för att söka jobb inom hotell, konferensanläggningar eller andra platser dit det kommer gäster och besökare. För att arbeta med våningsservice krävs bland annat att du är bra på att möta människor och förstå vad de behöver. Det är också bra om du kan tala olika språk.  Du läser en kombination av gymnasiekurser samt svenska/svenska som andraspråk som gör att du kan söka jobb inom yrket. 

Här kan du läsa mer om utbildningen: 

Yrkespaket Våningsservice

Vårdbiträde, Angeredsgymnasiet

Yrkespaket Vårdbiträde förbereder dig för att söka jobb inom vård- och omsorgsområdet. Du behöver tycka om att arbeta med att hjälpa människor. Du läser en kombination av gymnasiekurser som gör att du kan söka jobb inom yrket. Utbildningen är två år. 

Här kan du läsa mer om utbildningen: 

Yrkespaket Vårdbiträde Angeredsgymnasiet


Vårdbiträde, Katrinelundsgymnasiet

Yrkespaketet förbereder dig för att söka jobb som vårdbiträde inom vård och omsorg. Du läser en kombination av gymnasiekurser som gör att du kan söka jobb inom yrket. Utbildningen är två år. Du behöver tycka om att arbeta med att hjälpa människor.

Här kan du läsa mer om utbildningen:

Yrkespaket Vårdbiträde Katrinelundsgymnasiet