Till sidans huvudinnehåll

Yrkespaket


Yrkespaket är utbildningar på introduktionsprogram för dig som vill lära dig grunderna i ett yrke.

Om yrkespaket

Yrkespaket är en utbildning inom ett introduktionsprogram för dig som vill lära dig grunderna i ett yrke och kunna arbeta när utbildningen är klar.

Kurser

Du läser svenska/svenska som andraspråk och en kombination av gymnasiekurser som hör till yrkespaketet och som gör att du kan söka jobb inom yrket. Utbildningen är två år.

Praktik (APL)

Du kommer att vara ute på en arbetsplats under minst halva din utbildning. Lärare från skolan kommer att besöka dig regelbundet för att bedöma dina kunskaper tillsammans med dina handledare på arbetsplatsen.

Efter din utbildning

När du är klar med utbildningen får du ett gymnasieintyg. Målet är att du ska kunna söka jobb inom det yrke som du utbildat dig för. Om du vill ta en gymnasieexamen senare kan du komplettera med kurser på vuxenutbildningen.

Ansökan

Du söker till programmet tillsammans med din studie- och yrkesvägledare.

Yrkespaket med start läsåret 22/23

Programmet finns också på andra gymnasieskolor i Göteborgsregionen. De hittar du här genom att söka på program eller skola i Indra.

Kontakta utbildningsförvaltningen

Har du synpunkter eller frågor om Yrkespaket så kan du kontakta utbildningsförvaltningen.

Telefon och e-post

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Besöksadress

Skånegatan 20

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.986475341390886,57.7002327273884] }, "properties":{ "title":"Utbildningsförvaltningen", "content":"Skånegatan 20" } }]

Postadress

Box 5428
402 29 Göteborg

${loading}