Till sidans huvudinnehåll

Yrkesintroduktion

Yrkesintroduktion är ett introduktionsprogram där du lär dig ett yrke samtidigt som du läser in de grundskoleämnen som fattas.

Yrkesintroduktion vänder sig till dig som saknar godkända betyg för behörighet till ett yrkesprogram. Du får en yrkesinriktad utbildning för att kunna söka till ett yrkesprogram eller för att förbereda dig för arbetslivet. Du kan både läsa ämnen från grundskolan som du inte är behörig i och ämnen från nationella program i gymnasieskolan.

Yrkesintroduktion är ett program som kan läggas upp på olika sätt. Du kan antingen läsa in behörigheten till ett yrkesprogram på gymnasiet eller lägga mer tid på en arbetsplats för att lära dig ett jobb. På yrkesintroduktion kan du gå ett eller flera år. 

Yrkesintroduktion finns på följande kommunala gymnasieskolor:

Programmet finns också på andra gymnasieskolor i Göteborgsregionen. De hittar du här genom att söka på program eller skola i Indra.

Så här ansöker du

Du söker till programmet genom en studie- och yrkesvägledare.


Kontakta utbildningsförvaltningen

Har du synpunkter eller frågor om Yrkesintroduktion så kan du kontakta utbildningsförvaltningen.

Telefon och e-post

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Besöksadress

Skånegatan 20

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.986475341390886,57.7002327273884] }, "properties":{ "title":"Utbildningsförvaltningen", "content":"Skånegatan 20" } }]

Postadress

Box 5428
402 29 Göteborg

${loading}