Till sidans huvudinnehåll

Ansökningstider och öppet hus i gymnasieskolan


Du som är mellan 16 och 20 år och har avslutat grundskolan kan söka till gymnasiet. Innan du bestämmer dig för vilken skola och program du vill gå så kan du besöka skolornas öppet hus. Då får du veta mer om hur det är att gå på skolan och hur de olika programmen ser ut där.

Alla som har avslutat årskurs 9 i grundskolan får söka till gymnasiet. Från höstterminen det år du fyller 20 ska du istället vända dig till Komvux.

Hur ska du söka?

Läs mer om hur du ansöker till nationella program här.

Introduktionsprogram

Om du saknar behörighet till gymnasieskolan kan du läsa ett introduktionsprogram. Det finns fem stycken olika introduktionsprogram. Till introduktionsprogrammen söker du med hjälp av din studie- och yrkesvägledare.

Du som vill gå en idrottsutbildning

Om du vill satsa på din elitidrott medan du läser på gymnasiet kan du söka till en idrottsutbildning, NIU. Ansökningsblanketter får du av ditt idrottsförbund och sista ansökningsdag varierar mellan de olika idrottsförbunden så ansök i god tid, från september. OBS! Du måste också söka ett vanligt gymnasieprogram.

Lär känna gymnasieskolorna på öppet hus och Gymnasiedagarna

Många gymnasieskolor arrangerar öppet hus en eller flera gånger under året. De flesta gymnasieskolor finns också på Gymnasiedagarna som är en mässa för dig som ska söka till gymnasiet. Mässan arrangeras av Göteborgsregionen som är ett samarbete mellan 13 kommuner, däribland Göteborgs Stad.

Läs mer om öppet hus och Gymnasiedagarna på gymnasiedagarna.se.

Kontakta utbildningsförvaltningen

Har du synpunkter eller frågor om din gymnasieansökan så kan du kontakta utbildningsförvaltningen.

Telefon och e-post

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Besöksadress

Skånegatan 20

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.986475341390886,57.7002327273884] }, "properties":{ "title":"Utbildningsförvaltningen", "content":"Skånegatan 20" } }]

Postadress

Box 5428
402 29 Göteborg

${loading}