Till sidans huvudinnehåll
Elever står vid en rad elevskåp.

Anpassad gymnasieskola

Anpassad gymnasieskola är en egen skolform för ungdomar med en intellektuell funktionsnedsättning. Det finns flera olika program att välja på. Anpassad gymnasieskola hette tidigare gymnasiesärskola.

Hitta anpassad gymnasieskola

De kommunala utbildningarna inom anpassad gymnasieskola finns på flera olika adresser runt om i Göteborg. Du hittar dem i listan eller på kartan. Det finns också en fristående verksamhet.

Ansök till anpassad gymnasieskola

Om du vill gå i anpassad gymnasieskola ska du skicka din ansökan till din kommun, även om du har sökt en utbildning i en annan kommun.

Utbildningar i anpassad gymnasieskola

Anpassad gymnasieskola är till för dig som har en intellektuell funktionsnedsättning. Det finns flera olika program att välja på. Du behöver inte ha gått i anpassad grundskola för att gå i anpassad gymnasieskola.

Efter anpassad gymnasieskola

Anpassad gymnasieskola stöttar dig i steget från skolan till vuxenlivet. Tillsammans med dig planerar vi vad du ska göra efter din utbildning. Det finns flera alternativ och vi hjälper dig att hitta ett som är rätt för dig.

Relaterat innehåll

Välkommen till anpassad gymnasieskola

På en anpassad gymnasieskola formas undervisningen utifrån dina behov och intressen. Du lär dig på ditt sätt och i din takt, men tillsammans med andra. Göteborgs Stad har sju anpassade gymnasieskolor med nio nationella program och ett individuellt program. Läs mer om våra anpassade gymnasieskolor här.

${loading}