Till sidans huvudinnehåll
Elever i ett grupparbete.

Gymnasieskola och anpassad gymnasieskola

Gymnasieskolan ger dig kunskaper för framtiden och leder dig in i vuxenlivet. Det finns många olika skolor, program och utbildningar att välja på oavsett om du läser på gymnasieskola eller anpassad gymnasieskola.

Hitta gymnasieskola

Här kan du se vilka gymnasieskolor som finns i Göteborg, läsa mer om dem och hitta en utbildning som passar just dig. Det finns både kommunala och fristående gymnasieskolor. 

Läsårstider och examen

När tar de studenten? Här hittar du läsårstider och datum för examen (studentdagar) för Göteborgs Stads gymnasieskolor och anpassade gymnasieskolor.

Vklass

I Vklass får du som elev och vårdnadshavare koll på allt som rör skolan. I Vklass kan du bland annat följa kunskapsutvecklingen, anmäla frånvaro och få information från skolan.

Prövning av kurser

Om du vill höja ditt betyg i en kurs eller läsa in en helt ny kurs kan du göra en prövning. Vid en prövning bedömer läraren dina kunskaper i hela kursen utifrån ämnes- eller kursplanen.

Relaterad information

Uppleva och göra

Kulturskolan

Vill du göra något roligt och kreativt på din fritid? Kulturskolan finns för dig som är mellan 6 och 19 år och erbjuder en konstnärlig och pedagogisk verksamhet med många olika ämnen och kurser.

Jobba i Göteborgs Stad

Jobba i gymnasieskolan

På utbildningsförvaltningen kan du söka jobb som lärare, skolsköterska, studie- och yrkesvägledare, elevassistent, vaktmästare och många fler yrken. Under rubriken Jobba i Göteborgs Stad kan du hitta lediga jobb och berättelser där några av våra medarbetare beskriver sitt arbete.

Kommun och politik

Läs mer om utbildningsförvaltningen

Utbildningsförvaltningen ansvarar för de kommunala gymnasieskolorna, anpassad gymnasieskola samt vuxenutbildning i Göteborgs Stads egen regi. Här kan du läsa om organisationen.

${loading}