Söka skola

Alla barn som är folkbokförda i Göteborg är garanterade att få en plats i någon av våra skolor. Du som vårdnadshavare kan önska vilken skolenhet du helst vill att ditt barn ska gå i. Det gäller från förskoleklass till och med årskurs 9. Här kan du läsa mer om hur du ansöker och vad som gäller.

Om du som vårdnadshavare anser att ditt barns placering i skola är fel så kan du överklaga det beslutet. Det behöver du göra inom tre veckor från det att du tog emot beslutet. Hur du gör beror på vilket beslut du har fått. På varje beslut kan du läsa hur du gör, men vi har också samlat informationen här.

Här kan du läsa vanliga frågor och svar om att söka skola.

Här har vi samlat statistik från våra skolval. Här kan du läsa hur många som har gjort ett skolval i olika delar av staden och hur många som har fått en plats på skolenheterna de önskade.

Filmen om att söka skola finns på flera språk. Filmen berättar om att alla barn som är folkbokförda i Göteborg är garanterade att få en plats i någon av våra skolor. Du som vårdnadshavare kan önska vilka skolenheter du helst vill att ditt barn ska gå i.