Till sidans huvudinnehåll

Beslut om skolplats

Här kan du läsa när och var du kan se ditt beslut om ny skolplats. Du kan också läsa om hur du ansöker om skolskjuts och fritidshem.

När kommer beskedet?

I slutet på mars får du besked om var ditt barn har fått en skolplats. Anpassad grundskola får du besked om i april. Om du har önskat skola i e-tjänsten får du ett meddelande om att du kan logga in i e-tjänsten och se skolplaceringen. Om du har önskat skola med blankett eller om du inte har önskat skola, så får du beskedet med post.

Logga in och se ditt beslut om skolplats

Så här ansöker du om fritidshem

Elever som går i förskoleklass, grundskola och anpassad grundskola kan få plats på fritidshem. Här kan ditt barn vara före och efter skolan. För barn upp till 12 år finns även möjlighet att vara i familjedaghem. Om du inte har haft fritidshem tidigare måste du ansöka om det senast den 31 maj. Om ditt barn har en plats på ett kommunalt fritidshem sedan tidigare följer den platsen med till den nya skolan.

Ansök, tacka ja eller säga upp plats i fritidshem

Så här ansöker du om skolskjuts

Alla elever som är folkbokförda i Göteborg får kostnadsfritt skolkort inom Göteborg, oavsett avstånd mellan bostad och skola. Skolskjuts, med till exempel taxi, kan elever som har särskilda behov få men då måste du som vårdnadshavare ansöka om det.

Skolskjuts 

Kontakta grundskoleförvaltningen

Har du synpunkter eller frågor om grundskoleförvaltningen så kan du kontakta oss.

Telefon och e-post

Telefon
031-365 09 60
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Besöksadress

Gamlestads Torg 5

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[12.004993970299916,57.727959886790366] }, "properties":{ "title":"Grundskoleförvaltningen", "content":"Gamlestads Torg 5" } }]

Postadress

Box 1015
405 21 Göteborg

${loading}