Hitta grundskolor

Här finns kontaktuppgifter till alla skolor med förskoleklass till årskurs 9 i Göteborg - både kommunala och fristående. Du kan sortera efter stadsdel, inriktning eller om skolan är kommunal eller fristående.

Om du söker efter skolor som har hela klasser med elever i grundsärskola, gå till sidan Hitta grundsärskola för kontaktuppgifter.

Jämför grundskolor

Filtrera

Hittade 182 st
Visa som:
 • Gärdsåsskolan 4-9

  Kommunal, Östra Göteborg
  Gärdsåsskolan är en årskurs 4-9 skola som ligger vid Kortedala torg med goda förbindelser. Skolan arbetar utifrån Monroepedagogiken och med tydlig IT-profil med inriktning mot media. När barn och ungdomar kommer till förskola, skola och skolbarnsoms...
 • Göteborgs högre samskola 7-9

  Fristående, Centrum
  Inriktning: Montessori
  Göteborgs Högre Samskola är en fristående skola med cirka 1 500 elever från förskola till gymnasiet.
 • Göteborgs Högre Samskola F-6

  Fristående, Centrum
  Inriktning: Förskoleklass, Montessori
  Göteborgs Högre Samskola är en fristående skola med två enheter, en för F-6 och en för årskurs 7-9.
 • Hagaskolan F-5

  Kommunal, Majorna-Linné
  Inriktning: Förskoleklass
  Hagaskolan är en tvåparallellig f-5 skola som ligger mitt i den gamla stadsdelen Haga i centrala Göteborg. Här finns ca 260 elever och cirka 30 pedagoger.  Vi utnyttjar närheten till både natur och stadens kulturliv. På Hagaskolan ska alla barn känna...
 • Hagenskolan F-6

  Kommunal, Västra Göteborg
  Inriktning: Förskoleklass
  På Hagenskolan möter kunniga pedagoger eleverna och ser till att varje elev utvecklas utifrån sin nivå. Vi strävar efter att lärmiljön på Hagenskolan är så tillgänglig att alla elever ges möjlighet att nå sin fulla potential och låter exempelvis utom...
 • Hammarkullsskolan F-3

  Kommunal, Angered
  Inriktning: Förskoleklass

  Öppettider

  mån-fre 8-16
 • Herrgårdsskolan F-6

  Kommunal, Lundby
  Inriktning: Förskoleklass
  Herrgårdsskolan ligger på Lindholmen. Här går cirka 300 elever från förskoleklass till årskurs sex.
 • Hjuviksgården F-3

  Kommunal, Västra Hisingen
  Inriktning: Förskoleklass
  Hjuviksgårdens skola har cirka 150 elever från förskoleklass till och med år 3, samt barn i fritidshem för dessa årskurser. Skolan ligger 100 meter från havet med härlig natur, friska vindar och salta bad i närområdet.
 • Hjällboskolan 6-9

  Kommunal, Angered
 • Hovåsskolan F-6, 7-9 och grundsärskola Läsö

  Kommunal, Askim-Frölunda-Högsbo
  Inriktning: Förskoleklass
  På Hovåsskolan går ca 730 elever från förskoleklass till årskurs 9. Här finns också ett fritidshem med fyra avdelningar, samt grundsärskolan Läsö. Hovåsskolan ligger nära hav och skog. Vi utnyttjar naturen såväl under lektionstid som under fritidsver...
 • Hultskolan F-6

  Kommunal, Askim-Frölunda-Högsbo
  Inriktning: Förskoleklass
  Hultskolan ligger i norra Askim och har nära till natur och hav. Vi är en nybyggd F-6 skola där idrottshall och skolgård kommer att stå färdigt under HT-17. Det är lätt att ta sig hit både med buss och bil. Idag går cirka 330 elever på skolan.
 • Hällsviks Bycenter F-3

  Kommunal, Västra Hisingen
  Inriktning: Förskoleklass
  Hällsviks Bycenter ligger i en naturskön omgivning med 200 meter till havet och närhet till grönområde som vi nyttjar på skoltid och fritidstid. Hällsviks Bycenter är en skola med förskoleklassverksamhet samt årskurs 1-3.
 • Härlanda Tjärnskolan/Robertshöjdsskolan F-9

  Kommunal, Örgryte-Härlanda
  En ny skolenhet Härlanda Tjärnskolan/ Robertshöjdsskolan startar läsåret 2020/2021. Skolenheten kommer att placeras i Parkskolans lokaler på Virginsgatan 38 i väntan på att ny skola byggs. Första läsåret kommer skolenheten bestå av två förskoleklassa...
 • Högenskolan F-3

  Kommunal, Västra Göteborg
  Inriktning: Förskoleklass
  På Högenskolan går cirka 100 barn från förskoleklass till årskurs 3. Vårt fina skolhus är kulturminnesskyddat. Skolan ligger i vackra omgivningar med naturen inpå knuten. Naturen och ekologiskt tänkande är en grundsten i vårt arbete. På vår miljödipl...
 • Internationella Engelska Skolan Johanneberg åk 7-9

  Fristående, Centrum
  Inriktning: Engelska
  Internationella Engelska Skolan i Göteborg är en tvåspråkig fristående skola, där hälften av ämnen undervisas på engelska och hälften på svenska. I Johanneberg finns elever i åk 7-9.
 • Internationella engelska skolan Krokslätt åk 3-6

  Fristående, Centrum
  Inriktning: Engelska
  Internationella Engelska Skolan i Göteborg är en tvåspråkig fristående skola, där hälften av ämnen undervisas på engelska och hälften på svenska. I Krokslätt finns elever i åk 3-6.
 • ISGR Campus Guldheden F-5

  Fristående, Centrum
  Inriktning: Engelska, Förskoleklass
  ISGR Campus Guldheden F-5 (Internationella skolan i Göteborgsregionen) är en fristående skola med det engelska språket och internationalisering som profil. Här börjar eleverna med engelskundervisning redan i förskoleklass.
 • ISGR Campus Götaberg 6-9

  Fristående, Centrum
  Inriktning: Engelska
  ISGR Campus Götaberg årskurs 6-9 (Internationella skolan i Göteborgsregionen) är en fristående skola med det engelska språket och internationalisering som profil.
 • Jensen Grundskola Göteborg 6-9

  Fristående, Centrum
  En fristående grundskola med skolår 6-9. Öppnade 2014.
 • Johannebergsskolan F-6, Montessori F-5

  Kommunal, Centrum
  Inriktning: Estetisk, Förskoleklass, Montessori
  På Johannebergsskolan går cirka 600 elever. Här finns två pedagogiska inriktningar: montessoriklasser från F–5 och ett estetiskt spår från F–6.