Hitta grundskolor

Här finns kontaktuppgifter till alla grundskolor i Göteborg - både kommunala och fristående. Du kan sortera efter stadsdel, inriktning eller om skolan är kommunal eller fristående.

Om du söker efter skolor som har hela klasser med elever i grundsärskola, gå till sidan Hitta grundsärskola för kontaktuppgifter.

Etsi peruskoulut

Filtrera

Hittade 182 st
Visa som:
 • Hagenskolan

  Kommunal, Västra Göteborg
  Inriktning: Förskoleklass
  Vår skola är centralt placerad i hjärtat av Hagen i Västra Göteborg. Här går elever från förskoleklass till årskurs 6. Skolbyggnaden är 100 år gammal och erbjuder en traditionsrik skolatmosfär och vi har nära till hav och natur. Det är gångavstånd fr...
 • Hammarkullsskolan

  Kommunal, Angered
  Inriktning: Förskoleklass
  På Hammarkullsskolan arbetar vi för att skapa en god lärandemiljö för eleverna och ge dem möjlighet till en god kunskapsutveckling. Skolan arbetar så att alla ska bli sedda, hörda och accepterade. Skolan har elever i förskoleklass till årskurs 3.

  Öppettider

  mån-fre 8-16
 • Herrgårdsskolan

  Kommunal, Lundby
  Inriktning: Förskoleklass
  Herrgårdsskolan ligger på Lindholmen. Här går cirka 300 elever från förskoleklass till årskurs 6.
 • Hjuviksgården

  Kommunal, Västra Hisingen
  Inriktning: Förskoleklass
  Hjuviksgårdens Skola ligger 100 meter från havet med härlig natur med friska vindar och salta bad nära. Skolan har cirka 160 elever från förskoleklass till och med årskurs tre och fritidshem. 
 • Hjällboskolan

  Kommunal, Angered
  Hjällboskolan är en 6-9 skola. Hösten 2021 blir skolan en del av Lärjeskolan.
 • Hovåsskolan och grundsärskola Läsö

  Kommunal, Askim-Frölunda-Högsbo
  Inriktning: Förskoleklass
  På Hovåsskolan går cirka 730 elever från förskoleklass till årskurs 9. Här finns också ett fritidshem med fyra avdelningar, samt grundsärskolan Läsö. Hovåsskolan ligger nära hav och skog. Vi utnyttjar naturen såväl under lektionstid som under fritids...
 • Hultskolan

  Kommunal, Askim-Frölunda-Högsbo
  Inriktning: Förskoleklass
  Hultskolan ligger i norra Askim och har nära till natur och hav. Det är lätt att ta sig hit både med buss och bil. Idag går cirka 330 elever på skolan.
 • Hällsviks Bycenter

  Kommunal, Västra Hisingen
  Inriktning: Förskoleklass
  Hällsviks Bycenter ligger i en naturskön omgivning med bara 200 meter till havet. Här har vi närhet till grönområde som vi nyttjar på både skoltid och fritidstid. Hällsviks Bycenter är en skola med förskoleklasser och årskurserna ett till tre.
 • Härlandatjärnskolan

  Kommunal, Örgryte-Härlanda
  Härlandatjärnskolan startade läsåret 2020/2021. Skolenheten är för tillfället placerad i Parkskolans lokaler på Virginsgatan 38 i väntan på att Härlandatjärnskolan ska få egna nya lokaler på Smörlottsgatan 140. Härlandatjärnskolan går att önska som s...
 • Högenskolan

  Kommunal, Västra Göteborg
  Inriktning: Förskoleklass
  Högenskolan ligger mellan Önnered och Fiskebäck. Här går ungefär 100 barn från förskoleklass till årskurs 3. Vårt fina skolhus är kulturminnesskyddat. Skolan ligger i vackra omgivningar med naturen inpå knuten. Naturen och ekologiskt tänkande är en g...
 • Internationella Engelska Skolan Johanneberg åk 7-9

  Fristående, Centrum
  Inriktning: Engelska
  Internationella Engelska Skolan i Göteborg är en tvåspråkig fristående skola, där hälften av ämnen undervisas på engelska och hälften på svenska. I Johanneberg finns elever i åk 7-9.
 • Internationella engelska skolan Krokslätt åk 3-6

  Fristående, Centrum
  Inriktning: Engelska
  Internationella Engelska Skolan i Göteborg är en tvåspråkig fristående skola, där hälften av ämnen undervisas på engelska och hälften på svenska. I Krokslätt finns elever i åk 3-6.
 • ISGR Campus Guldheden F-5

  Fristående, Centrum
  Inriktning: Engelska, Förskoleklass
  ISGR Campus Guldheden F-5 (Internationella skolan i Göteborgsregionen) är en fristående skola med det engelska språket och internationalisering som profil. Här börjar eleverna med engelskundervisning redan i förskoleklass.
 • ISGR Campus Götaberg 6-9

  Fristående, Centrum
  Inriktning: Engelska
  ISGR Campus Götaberg årskurs 6-9 (Internationella skolan i Göteborgsregionen) är en fristående skola med det engelska språket och internationalisering som profil.
 • Jensen Grundskola Göteborg 6-9

  Fristående, Centrum
  En fristående grundskola med skolår 6-9. Öppnade 2014.
 • Johannebergsskolan

  Kommunal, Centrum
  Inriktning: Estetisk, Förskoleklass, Montessori
  Johannebergsskolan består av två skolenheter med olika pedagogisk inriktning: Johannebergsskolan Estetisk från förskoleklass till årskurs 6 och Johannebergsskolan Montessori från förskoleklass till årskurs 5. Vi har även ett fritidshem. På Johanneber...
 • Jättestensskolan

  Kommunal, Västra Hisingen
  Inriktning: Förskoleklass
  Vi gillar att arbeta med naturen som klassrum så eleverna är mycket ute. Jättestensskolan ligger i södra delen av Biskopsgården och har elever från förskoleklass till och med årskurs nio.
 • Kannebäcksskolan tal o språk, döv och hörsel, grundsärskola

  Kommunal, Västra Göteborg
  Inriktning: Döv/hörsel Tal/språkstörning, Förskoleklass
  Under samlingsnamnet Kannebäcksskolan finns två skolor: Döv- och hörsel, för döva och hörselskadade elever från förskoleklass till årskurs 9. Eleverna kommer från hela Göteborg med kranskommuner. Tal- och språk för elever med tal och språkstörning fr...
 • Karl Johansskolan

  Kommunal, Majorna-Linné
  Inriktning: Förskoleklass
  Karl Johansskolan ligger mitt i Majorna, ett stenkast från hållplatsen Kaptensgatan. Här går cirka 650 elever från förskoleklass till årskurs 6. På Karl Johansskolan arbetar vi aktivt med frågor om bemötande, respekt och att få utvecklas utifrån sina...
 • Katolska Skolan av Notre Dame F-9

  Fristående, Örgryte-Härlanda
  Inriktning: Förskoleklass
  Med sin 145-åriga tradition formar Katolska skolan av Notre Dame varje år 400 elever till att bli helgjutna människor av kropp och själ. Tro, lärande, gemenskap: Vill du vara med på ett spännande, lärande och upplyftande äventyr?