Hitta grundskolor

Här finns kontaktuppgifter till alla grundskolor i Göteborg - både kommunala och fristående. Du kan sortera efter stadsdel, inriktning eller om skolan är kommunal eller fristående.

Om du söker efter skolor som har hela klasser med elever i grundsärskola, gå till sidan Hitta grundsärskola för kontaktuppgifter.

Etsi peruskoulut

Filtrera

Hittade 183 st
Visa som:
 • Herrgårdsskolan F-6

  Kommunal, Lundby
  Inriktning: Förskoleklass
  Herrgårdsskolan är en grundskola på Norra Älvstranden i Lundby. Vi har cirka 300 elever från förskoleklass upp till årskurs 6. Vi är uppdelade i arbetslag och fokuserar på trygghet och lärande.
 • Hjuviksskolan F-3

  Kommunal, Västra Hisingen
  Inriktning: Förskoleklass
  Hjuviksskolan ligger 100 meter från havet med härlig natur med friska vindar och salta bad nära. Skolan har cirka 160 elever från förskoleklass till och med årskurs tre och fritidshem.
 • Hjällboskolan

  Kommunal, Angered
  Hjällboskolan är en 6-9 skola. Hösten 2021 blir skolan en del av Lärjeskolan.
 • Hovåsskolan F-9

  Kommunal, Askim-Frölunda-Högsbo
  Inriktning: Förskoleklass
  På Hovåsskolan går ca 730 elever från förskoleklass till årskurs 9. Här finns också ett fritidshem med fyra avdelningar, samt grundsärskolan Läsö. Hovåsskolan ligger nära hav och skog. Vi utnyttjar naturen såväl under lektionstid som under fritidsver...
 • Hultskolan F-6

  Kommunal, Askim-Frölunda-Högsbo
  Inriktning: Förskoleklass
  Hultskolan ligger i norra Askim och har nära till natur och hav. Idag går cirka 330 elever på skolan.
 • Hällsviksskolan F-3

  Kommunal, Västra Hisingen
  Inriktning: Förskoleklass
  Hällsvikskolan ligger i en naturskön omgivning med bara 200 meter till havet. Här har vi närhet till grönområde som vi nyttjar på både skoltid och fritidstid. På Hällsviksskolan går elever från förskoleklass upp till årskurs tre.
 • Härlandatjärnskolan F-9

  Kommunal, Örgryte-Härlanda
  Härlandatjärnskolan startade läsåret 2020/2021. Skolenheten är för tillfället placerad i Parkskolans lokaler på Virginsgatan 38 i väntan på att Härlandatjärnskolan ska få egna nya lokaler på Smörlottsgatan 140. Härlandatjärnskolan går att önska som s...
 • Högenskolan F-3

  Kommunal, Västra Göteborg
  Inriktning: Förskoleklass
  Högenskolan ligger mellan Önnered och Fiskebäck. Här går ungefär 100 barn från förskoleklass till årskurs 3. Vårt fina skolhus är kulturminnesskyddat. Skolan ligger i vackra omgivningar med naturen inpå knuten. Naturen och ekologiskt tänkande är en g...
 • Innovitaskolan Johanneberg 6-9

  Fristående, Centrum
  Innovitaskolan Johanneberg ligger i centrala Göteborg, nära Korsvägen. Här går elever i årskurs 6-9.
 • Innovitaskolan St Jörgen F-9

  Fristående, Norra Hisingen
  Inriktning: Förskoleklass
  Innovitaskolan St Jörgen F-9 vid S:t Jörgens Park på Hisingen och har ungefär 480 elever i årskurserna F – 9.
 • Internationella Engelska Skolan Johanneberg åk 7-9

  Fristående, Centrum
  Inriktning: Engelska
  Internationella Engelska Skolan i Göteborg är en tvåspråkig fristående skola, där hälften av ämnen undervisas på engelska och hälften på svenska. I Johanneberg finns elever i åk 7-9.
 • Internationella engelska skolan Krokslätt åk 3-6

  Fristående, Centrum
  Inriktning: Engelska
  Internationella Engelska Skolan i Göteborg är en tvåspråkig fristående skola, där hälften av ämnen undervisas på engelska och hälften på svenska. I Krokslätt finns elever i åk 3-6.
 • ISGR Campus Guldheden F-5

  Fristående, Centrum
  Inriktning: Engelska, Förskoleklass
  ISGR Campus Guldheden F-5 (Internationella skolan i Göteborgsregionen) är en fristående skola med det engelska språket och internationalisering som profil. Här börjar eleverna med engelskundervisning redan i förskoleklass.
 • ISGR Campus Götaberg 6-9

  Fristående, Centrum
  Inriktning: Engelska
  ISGR Campus Götaberg årskurs 6-9 (Internationella skolan i Göteborgsregionen) är en fristående skola med det engelska språket och internationalisering som profil.
 • Jensen Grundskola Göteborg 6-9

  Fristående, Centrum
  En fristående grundskola med skolår 6-9. Öppnade 2014.
 • Johannebergsskolan Estetiska F-6

  Kommunal, Centrum
  Inriktning: Estetisk
  På det estetiska spåret använder vi oss av musik, dans och bild som pedagogiska redskap för inlärning. Genom ett lustfyllt lärande vill vi ge alla barn en chans att utvecklas utifrån deras individuella förutsättningar. Vi vill stimulera barnens kreat...
 • Johannebergsskolan Montessori F-5

  Kommunal, Centrum
  Inriktning: Förskoleklass, Montessori
  I montessoriklasserna är eleverna åldersblandade. De yngsta barnen får en lugn och trygg ingång i skolverksamheten och alla får möjlighet att utvecklas i sin egen takt. Vi erbjuder en kreativ och harmonisk studiemiljö, där estetiska uttrycksformer få...
 • Jättestensskolan F-9

  Kommunal, Västra Hisingen
  Inriktning: Förskoleklass
  Vi gillar att arbeta med naturen som klassrum så eleverna är mycket ute. Jättestensskolan ligger i södra delen av Biskopsgården och har elever från förskoleklass till och med årskurs nio.
 • Kannebäcksskolan Döv och hörsel F-9

  Kommunal, Västra Göteborg
  Inriktning: Döv/hörsel Tal/språkstörning, Förskoleklass
  Hos oss finns det möjlighet för elever med dövhet eller hörselnedsättning att få en tillgänglig undervisning på teckenspråk eller på svenska med stöd av teckenspråk.
 • Kannebäcksskolan Tal och språk F-9

  Kommunal, Västra Göteborg
  Inriktning: Döv/hörsel Tal/språkstörning
  Här går elever med generell språkstörning från förskoleklass och upp till årskurs 9. Vi tar emot elever från Göteborg och kranskommunerna. Att stärka elevernas tillit till sig själva, självkänsla och lust att lära är en av grunderna i vår undervisnin...