Funktionsnedsättning
Alla elever är olika och skolan behöver ta fram olika individuella lösningar så att alla elever ges lika möjligheter att klara de olika momenten i undervisningen.
Rektorn har ansvar för att ge särskilt stöd
Läraren ska anpassa undervisningen för en elev med funktionsnedsättning. Elever som behöver särskilt stöd i skolan ska få det. Rektor har det yttersta ansvaret för att undervisningen organiseras så att eleven med funktionsnedsättning kan uppfylla betygskriterierna. Här kan du läsa mer om vilket stöd som finns:
Stöd till elever för att nå kunskapskraven
Den som driver skolan, huvudmannen, har ansvar för att eleven får tillgång till de verktyg och hjälpmedel som eleven behöver för sin skolgång.
Läs mer om vad som gäller på Skolverkets webbplats
Stöd till elever med hörselnedsättning
Elever med hörselnedsättning har rätt till stöd från hörselpedagog för att kunna nå kunskapsmålen. I hörselpedagogiskt stöd ingår information och rekommendationer kring anpassningar för att elevens lärmiljö ska vara tillgänglig.
Hörselpedagogen går igenom detta:
- Information om elevens hörselnedsättning och dess konsekvenser
- Rekommendationer kring ljudmiljö
- Rekommendationer kring hörselteknik
- Rekommendationer kring pedagogiska strategier
- Information/lektion till elevgrupp
- Elevsamtal
- Verksamhetsbesök
- Uppföljning
Kontakta hörselpedagogerna
Stöd vid funktionsnedsättning
Kommunens stöd vid funktionsnedsättning
Du som bor i Göteborg ska kunna vara självständig och delaktig utifrån dina egna förutsättningar. Här hittar du information om hur kommunen kan hjälpa till när du har behov av stöd och hjälp i vardagen.
Lots för barn och vuxna med funktionsnedsättning
Lots för barn och vuxna med funktionsnedsättning erbjuder information och vägledning om vilket stöd som finns i samhället för barn och vuxna med funktionsnedsättning. Vi kan också ge vägledning till rätt myndighet eller instans.