Nattomsorg, omsorg annan tid

Behöver ditt barn förskola eller omsorg på annan tid än dagtid finns det olika alternativ. Dygnet-runt-förskola eller nattomsorg har längre öppettider än vanliga förskolor.

Ansök till förskolor med utökade öppettider

Behöver du barnomsorg när förskolan inte är öppen erbjuder vi i första hand plats på de förskolor som har öppet dygnet runt, nattomsorg eller ”nattis”. Du ansöker till dem på samma sätt som vanlig förskola.

För att få en plats på en förskola som har öppet dygnet runt krävs det att du har ett regelbundet och kontinuerligt behov av omsorg på obekväma arbetstider. 

Om ditt barn redan går på förskola när du får en plats på en förskola som har öppet dygnet runt, avslutas platsen på den nuvarande förskolan. 

Ansök till förskola, familjedaghem

Hitta förskolor med utökade öppettider

Kontaktuppgifter till förskolor med utökade öppettider

Omsorg för barnet i hemmet

Du som har arbetstider där varken ordinarie förskola eller nattomsorg fungerar, kan ansöka om omsorg i hemmet. Den här omsorgsformen erbjuds inte på natten.

Förskoleförvaltningen beslutar om du kan få det. Det är en så kallad individuell prövning. 

För att ansöka om omsorg i hemmet ska du fylla i blanketten:

Ansökan omsorg i hemmet på obekväm arbetstid

Skicka även in följande intyg och scheman, är ni två vårdnadshavare krävs intyg från båda.

  • skriftligt intyg från din/era arbetsgivare att du/ni arbetar på obekväma arbetstider och inte har möjlighet att förändra arbetstiderna.
  • schema från din/era arbetsgivare med beskrivning om hur ofta du/ni arbetar på obekväm arbetstid och om arbetet är på kvällar, helger och/eller nätter.
  • en beskrivning av familjens situation och varför ordinarie förskola, eller nattomsorg inte fungerar. Beskriv utifrån barnets behov.

Har du frågor mejla: forskoleservice@forskola.goteborg.se

Avgift

Du betalar samma avgift för omsorg på obekväm arbetstid i hemmet eller på förskola, som för barnomsorg på dagtid. Avgiften följer Göteborgs Stads regler för avgifter i förskola och familjedaghem och det tillkommer ingen extra avgift för omsorgen på obekväm arbetstid.