Aktuellt i förskolan

Här hittar du aktuella artiklar om förskolan, där barnens lärande och utveckling är i centrum.

Aktuellt

 • Så bör framtidens förskolor utformas

  Publicerad 25 maj 2022
  Förskoleförvaltningen har tagit fram en rapport där förvaltningens vision och pedagogiska principer för framtidens förskolor presenteras. Principerna ska fungera som mål att sträva efter när Göteborgs Stad tar fram en modell för prefabricerade förskolor.
 • Hurra på förskolans dag!

  Publicerad 19 maj 2022
  Idag, 19 maj, är det förskolans dag och många förskolor har firat på olika kreativa sätt.
 • Engagerade rektorer kraftsamlar

  Publicerad 12 maj 2022
  Förskolan ska verka för att utjämna skillnader i barns uppväxtvillkor och främja integration. I några av stadens socialt utsatta områden arbetar engagerade rektorer i samverkan med polis och socialtjänst, för att minska risken att barn hamnar i utanförskap.
 • Barnen gör skillnad för vår planet och bidrar till hållbar utveckling

  Publicerad 6 maj 2022
  ”Det är inte bra att slänga skräp i naturen för då kan de som lever där äta det och då fastnar det i halsen". ”Ja, om någon kastar skräp i naturen så blir den ledsen. Men om man städar så blir den glad".
 • Modellen som bygger broar mellan förskolepersonal och familjer

  Publicerad 4 maj 2022
  Modellen Bygga Broar har som syfte att förbättra dialogen mellan förskolepersonal och barnens familjer. I dagsläget har 600 medarbetare i förskolan genomfört utbildningen – en satsning som ger resultat.
 • Nu byter vi ut Ping pong och Hjärntorget

  Publicerad 4 maj 2022
  Från och med höstterminen byter vi ut Ping pong och Hjärntorget till två nya system, Unikum för förskola och Vklass för grundskola, gymnasium och vuxenutbildning.
 • Öppna förskolan Opaltorget har personal som talar ukrainska

  Publicerad 28 april 2022
  Vi vill välkomna alla barnfamiljer från Ukraina med barn i åldern 0-6 år att komma till öppna förskolan. Här kan vuxna och barn leka, skapa och träffa andra familjer. I maj månad har vi en öppen förskola som på tisdagar har personal på plats som talar ukrainska och kan hjälpa till lite extra.
 • Det här gäller i förskolan med anledning av coronaviruset covid-19

  Publicerad 7 februari 2022
  Förskoleförvaltningen följer aktivt utvecklingen gällande covid-19. Vi och Göteborgs Stad följer rekommendationer och direktiv från regeringen och Folkhälsomyndigheten.