Aktuellt i förskolan

Här hittar du aktuella artiklar om förskolan, där barnens lärande och utveckling är i centrum.

Aktuellt

 • Det här gäller i förskolan med anledning av coronaviruset covid-19

  Publicerad 20 januari 2021
  Förskoleförvaltningen följer aktivt utvecklingen gällande covid-19. Vi arbetar enligt Göteborgs Stads rekommendationer och direktiv från regeringen och Folkhälsomyndigheten.
 • Unik rapport kartlägger språk-främjande insatser i förskolor

  Publicerad 14 januari 2021
  Förskoleförvaltningen har tagit fram en unik rapport som kartlägger och analyserar språkfrämjande insatser i Göteborgs Stads förskolor. Rapporten visar att aspekter som bland annat flerspråkighet, dokumentation och ledarskap har stor betydelse för vilket faktiskt stöd varje barn får utifrån sina förutsättningar och behov.
 • Notiser från förskolenämnden 21 oktober

  Publicerad 3 november 2020
  Den 21 oktober diskuterade politikerna i förskolenämnden bland annat handlingsplan för digitalisering i förskolan, underhållsplanering för förskolor i Göteborg och förvaltningens strategi för rekrytering av förskollärare.
 • Notiser från förskolenämnden 23 september

  Publicerad 29 september 2020
  Den 23 september diskuterade politikerna i förskolenämnden bland annat omfördelningen av förskollärare i staden, delårsrapporten och att enhetsutredningen nu är igång.
 • Notiser från förskolenämnden 17 juni

  Publicerad 24 juni 2020
  Den 17 juni tog politikerna i förskolenämnden bland annat beslut om att dra in godkännandet för den fristående förskolan Lär & Lek. De diskuterade även sammanslagning av enheter och en ny förskola i Lundby.
 • Notiser från förskolenämnden 27 maj

  Publicerad 3 juni 2020
  Den 27 maj tog politikerna i förskolenämnden bland annat beslut om de öppna förskolorna. De diskuterade även det ekonomiska läget i förvaltningen samt omplacering av förskollärare.
 • Förskoleförvaltningen överklagar dom om förskoleavgift

  Publicerad 8 maj 2020
  Förskoleförvaltningen överklagar tingsrättens dom gällande förskoleavgift för juli 2019. Förvaltningen anser att beslutet som togs i kommunfullmäktige i november 2018 gällande avgift för förskola i juli gäller och måste följas.
 • Notiser från förskolenämnden 22 april

  Publicerad 30 april 2020
  På nämndsmötet den 22 april tog politikerna bland annat beslut om förskola på obekväm arbetstid, organisering av intern service inom förskoleförvaltningen och uppsägning av Rödboavtalet.
 • Notiser från förskolenämnden den 25 mars

  Publicerad 6 april 2020
  Den 25 mars träffades förskolenämndens politiker.
 • Notiser från förskolenämnden den 26 februari

  Publicerad 9 mars 2020
  På nämndsmötet den 26 februari tog politikerna bland annat beslut om förskolenämndens verksamhetsplan och gav den fristående förskolan Lär & Lek tillfälligt verksamhetsförbud.