Aktuellt i förskolan

Här hittar du aktuella artiklar om förskolan, där barnens lärande och utveckling är i centrum.

Aktuellt

 • Det här gäller i förskolan med anledning av coronaviruset covid-19

  Publicerad 9 april 2021
  Förskoleförvaltningen följer aktivt utvecklingen gällande covid-19. Vi arbetar enligt Göteborgs Stads rekommendationer och direktiv från regeringen och Folkhälsomyndigheten.
 • Hon fortsätter att mobilisera för stadens barn

  Publicerad 7 april 2021
  Jämlikhetssatsningen Staden där vi läser för våra barn har närmare fem år på nacken. Nu är det fokus på att integrera insatser i ordinarie verksamhet. Med det betyder inte att det är slut på nya initiativ och idéer, tvärtom. Processledare Malin Omland satsar på att stärka professioner, nå ut i prioriterade områden och ta samverkansarbetet ett snäpp vidare. Och om Göteborg framöver blir en Unesco litteraturstad tror hon att fler dörrar till läsning kan öppnas.
 • Läsoteket - för ökad läslust hos barnen

  Publicerad 3 mars 2021
  I dagarna lanseras en digital plattform där den som möter barn och familjer i sin verksamhet får stöd och inspiration i arbetet med att främja läsglädje. Läsoteket erbjuder idéer, verktyg och metoder för att stimulera barns språkutveckling och läslust.
 • Morängatan - en lyckad sammanslagning av förskolor

  Publicerad 1 mars 2021
  Smidigare öppningar och stängningar, jämnare åldersfördelning i barngrupperna och mer tid för planering. Andriette Enger är rektor på de sammanslagna förskolorna Morängatan 9 och 18 och lyfter fram flera fördelar med en större enhet.
 • Sammanslagna förskolor öppnar möjligheter

  Publicerad 17 februari 2021
  Lättare att hålla öppettider, mer tid för personalen och större fokus på lärande. Den planerade sammanslagningen av förskolor i Göteborg kan ge flera fördelar. Den 24 februari tar förskolenämnden beslut i frågan.
 • Skyddsutrustning i förskolan

  Publicerad 29 januari 2021
  Förskoleförvaltningen rekommenderar inte en generell användning av munskydd eller visir i det dagliga arbetet. I första hand ska andra åtgärder användas för att minska risken för smittspridning, framför allt att stanna hemma vid symtom, tvätta händer och hålla avstånd.
 • Notiser från förskolenämnden 21 oktober

  Publicerad 3 november 2020
  Den 21 oktober diskuterade politikerna i förskolenämnden bland annat handlingsplan för digitalisering i förskolan, underhållsplanering för förskolor i Göteborg och förvaltningens strategi för rekrytering av förskollärare.
 • Notiser från förskolenämnden 23 september

  Publicerad 29 september 2020
  Den 23 september diskuterade politikerna i förskolenämnden bland annat omfördelningen av förskollärare i staden, delårsrapporten och att enhetsutredningen nu är igång.
 • Notiser från förskolenämnden 17 juni

  Publicerad 24 juni 2020
  Den 17 juni tog politikerna i förskolenämnden bland annat beslut om att dra in godkännandet för den fristående förskolan Lär & Lek. De diskuterade även sammanslagning av enheter och en ny förskola i Lundby.
 • Notiser från förskolenämnden 27 maj

  Publicerad 3 juni 2020
  Den 27 maj tog politikerna i förskolenämnden bland annat beslut om de öppna förskolorna. De diskuterade även det ekonomiska läget i förvaltningen samt omplacering av förskollärare.
 • Förskoleförvaltningen överklagar dom om förskoleavgift

  Publicerad 8 maj 2020
  Förskoleförvaltningen överklagar tingsrättens dom gällande förskoleavgift för juli 2019. Förvaltningen anser att beslutet som togs i kommunfullmäktige i november 2018 gällande avgift för förskola i juli gäller och måste följas.