Livepoddserien Inköpsresan

Inköpsresan är en livepoddserie om inköp och upphandling. En arena där vi tillsammans med andra vänder och vrider på olika utvecklingsområden. I Göteborg är ambitionen hög och vi har kommit långt, men vi tror att de stora sakerna gör vi bäst tillsammans. Följ med oss på resan!

Arbetsrättsliga villkor - vem bär ansvaret?

Göteborgs Stads uppföljningar visar fler avvikelser än förväntat. Vad beror det på? Och vilket ansvar bär leverantörerna, arbetsmarknadens parter och de inköpande verksamheterna?

Det och mycket mer diskuterar och Helena Sagvall CSR-specialist på Inköp och upphandling, Kerstin Ahlberg, forskare i arbetsrätt, Ari Koivonen, näringspolitisk expert på Almega Serviceföretagen och Henrik Karlson från Inköp och upphandling.

Det och mycket mer diskuterar och Helena Sagvall CSR-specialist på Inköp och upphandling, Kerstin Ahlberg, forskare i arbetsrätt, Ari Koivonen, näringspolitisk expert på Almega Serviceföretagen och Henrik Karlson från Inköp och upphandling.leverantörerna, arbetsmarknadens parter och de inköpande verksamheterna?

Lyssna på poddavsnittet här!

Titta på filmavsnittet

Lagen, magen, löpet - fotbollsbiljetter på köpet

Vad är korruption egentligen? Vad ligger bakom ett korruptionsbeteende och vad kan offentliga myndigheter samt företag göra för att motverka korruption?

I andra avsnittet deltar Tomas Brytting, forskare inom organisationsetik, Mattias Hedberg, Chief Compliance Officer på Atea och Fredrik Rogö, upphandlingsjurist på Inköp och upphandling. Samtalet leds av Henrik Karlsson, förvaltningsdirektör på Inköp och upphandling.

Lyssna på podden här!

Titta på filmavsnittet

Att mäta eller inte mäta - det är frågan

Varför ska vi göra en leverantörsmätning? Hur gör vi den på bästa sätt? Och vad använder vi resultaten till?

Premiäravsnittet av Inköpsresan spelades in 13 november 2018 och gästas av Åsa Rönnbäck, forskare inom kvalitetsutveckling och Lina Haglund som är förbundsdirektör på Inköp Gävleborg. Annelie Gärdmark är projektledare för införandet av leverantörsmätningar i Göteborg. Tillsammans med Henrik Karlsson diskuteras syfte, lärdomar och för- och nackdelar med olika mätningsmetoder. 

Lyssna på pooden här!

Titta på filmavsnittet