Tillfälligt serveringstillstånd för allmänheten

Om du ska hålla ett arrangemang dit allmänheten får komma under en begränsad tid, kanske en konsert eller en festival, så behöver du ett tillfälligt serveringstillstånd för att få lov att sälja och servera alkohol.

Ett tillfälligt serveringstillstånd varar under en begränsad tid eller vid ett enstaka tillfälle.

Om du redan har ett tillstånd

Du måste söka oavsett om du har ett tillstånd sedan tidigare eller inte. Du kan till exempel vara etablerad krögare som vid en festival vill servera alkohol på en annan plats än din restaurang. Utredningen går oftast snabbare om du redan har ett tillstånd.

Information och regler

Göteborgs Stads riktlinjer rekommenderar att endast starköl, vin och andra jästa alkoholdrycker får serveras vid tillfälliga tillstånd. Inte spritdrycker.

Tillståndsenheten utreder din ansökan. Kom ihåg att ha alla papper klara när du ansöker. Genom att noga läsa igenom vilka handlingar du ska skicka med din ansökan kan du själv påverka den tid det tar innan utredningen är klar.

Om arrangemanget flyttas till ny plats

Ett serveringstillstånd gäller bara för dig som har fått det och för den mark, lokal eller det område som står i beslutet. Om arrangemanget, exempelvis festivalen, flyttas gäller inte tillståndet längre. Du måste då ansöka om ett nytt tillstånd.

Du ska betala in en ansökningsavgift. Läs mera om avgifter och inbetalning på sidan Avgifter

Så här gör du