Ansök om serveringstillstånd

Du som vill servera alkohol till andra måste ha ett serveringstillstånd. Det finns flera olika typer av tillstånd. Vilket du behöver beror på var och under hur lång period du vill servera alkohol. Du kan läsa om de olika tillstånden och söka det tillstånd du behöver direkt här på webbplatsen.

Serveringstillstånd för restaurang

För att få servera alkohol på din restaurang måste du ha ett serveringstillstånd. Du kan ansöka om ett tillstånd på den här sidan. Det är Tillståndsenheten som sedan utreder om du uppfyller alla krav för att få tillståndet.

Serveringstillstånd för catering och festvåning

Catering? Festvåning? Om du ska sälja och servera alkohol till ett begränsat antal i förväg bestämda gäster behöver du ett serveringstillstånd.

Tillfälligt serveringstillstånd för allmänheten

Om du ska hålla ett arrangemang dit allmänheten får komma under en begränsad tid, kanske en konsert eller en festival, så behöver du ett tillfälligt serveringstillstånd för att få lov att sälja och servera alkohol.

Tillfälligt serveringstillstånd för slutna sällskap

Fest i föreningen? Personalfest? Om du ska sälja och servera alkohol till ett begränsat antal i förväg bestämda gäster behöver du serveringstillstånd för slutna sällskap.