Ansök om serveringstillstånd

Du som vill servera alkohol till andra måste ha ett serveringstillstånd. Det finns flera olika typer av tillstånd. Vilket du behöver beror på var och under hur lång period du vill servera alkohol. Du kan läsa om de olika tillstånden och söka det tillstånd du behöver direkt här på webbplatsen.

Processen för att ansöka

Här kan du läsa om hur ansökningsprocessen går till och vad du behöver tänka igenom. Ju bättre du förbereder din ansökan, desto snabbare får du ett beslut.

Ansök om serveringstillstånd för restaurang

För att få servera alkohol på din restaurang måste du ha ett serveringstillstånd. Det ansöker du om på den här sidan. Det är Tillståndsenheten som sedan utreder om du uppfyller alla krav för att få tillståndet.

Ansök om tillfälligt serveringstillstånd

Om du ska servera alkohol under en begränsad tid, kanske en konsert, festival eller fest för firman eller föreningen, så behöver du ett tillfälligt serveringstillstånd för att få lov att sälja och servera alkohol. Tänk på att söka i god tid om du behöver tillståndet till jul.

Serveringstillstånd för bryggerier

Det går att ansöka om ett särskilt tillstånd för provsmakning av egenproducerade drycker. Det är Tillståndsenheten som sedan utreder om du uppfyller alla krav för att få tillståndet.