Ansök om ÅVC-kort för företag

Om ditt företag eller verksamhet har avfallsabonnemang hos Kretslopp och vatten har du rätt till tolv besök per år hos kommunens återvinningscentraler (ÅVC) helt gratis. Du behöver då ett ÅVC-kort som du hämtar på återvinningscentralen.

Här kan du läsa om hur ditt företag gör för att skaffa abonnemang hos Kretslopp och vatten.

ÅVC-kortet är din nyckel till återvinningscentralerna

Information och regler

Läs gärna igenom vilka regler som gäller innan du hämtar ut ditt ÅVC-kort.

Regler för avfall

Om du förlorar ditt kort

Hitta återvinningscentraler

Så här gör du

  • Fyll i blanketten för ansökan om ÅVC-kort. Ta med den, och F-skattebevis eller registreringsbevis och fotolegitimation, till en av Göteborgs Stads återvinningscentraler. Om du inte kan hämta ut kortet personligen, ska den som hämtar ut kortet kunna visa upp en fullmakt från dig.Blankett för ansökan om ÅVC-kort för företagFullmakt för ÅVC-kort för verksamheter och företag Du måste även ange det kundnummer ditt företag har hos Kretslopp och vatten. 
  • Från och med det aktuella kalenderårets 13:e besök får ditt företag en faktura på 271 kronor, utan moms. Regeln är ett kort per hämtställe med hushållsavfall, och extrakort kostar 136 kronor, utan moms (2021).

Om ditt företag inte är kund hos oss

Du som har ett företag som inte är kund hos Kretslopp och vatten för ditt hushållsavfall kan också hämta ett kort, men kortet ger då inga fribesök. Ring Kretslopp och vattens kundservice på 031-368 27 00 för att få ett kundnummer innan du beger dig till ÅVC:n första gången. Extrakort kostar 136 kr exklusive moms (2021), och kostnaden faktureras ditt företag. 

Ditt företag får en faktura på 271 kronor, exklusive moms (2021), för varje besök.  Du måste ta med F-skattebevis eller registreringsbevis och fotolegitimation även för detta kort. Om du inte kan hämta ut kortet personligen, ska den som hämtar ut kortet visa upp en fullmakt från dig.