Miljödiplomering

Vill du miljödiplomera din verksamhet? Miljödiplomering är ett verktyg som hjälper er att på ett systematiskt sätt arbeta med verksamhetens miljöpåverkan. Miljödiplomet stärker också verksamhetens varumärke och underlättar marknadsföring för ett bättre konkurrensläge.

Miljödiplomering av verksamheter är ett miljöledningssystem som utgår från Svensk Miljöbas kravstandard och är i första hand anpassad för små och medelstora verksamheter. Svensk Miljöbas har också en kravstandard för miljödiplomering av evenemang.

Här nedan kan du kortfattat läsa hur miljödiplomering av verksamheter samt hur miljödiplomering av evenemang går till. För att kunna miljödiplomera verksamheter och evenemang är Miljöförvaltningen Göteborgs Stad godkänd utfärdare av Svensk Miljöbas.

Miljöförvaltningen tar ut en kostnad för att miljödiplomera din verksamhet eller ditt evenemang. Här nedan kan du läsa om miljöförvaltningens avgifter för miljödiplomering.

Här kan du läsa om hur du anmäler din verksamhet eller ditt evenemang till miljödiplomering. Vi kan miljödiplomera i Ale, Alingsås, Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö.

När din verksamhet har miljödiplomerats så marknadsförs det på www.certifiering.nu – följ länken längre ned. Där hittar ni alla verksamheter som har giltiga miljödiplom enligt Svensk Miljöbas i Sverige. När ditt evenemang har miljödiplomerats så marknadsförs det på svenskmiljöbas.se - följ länken längre ned.

Här kan du som har anmält verksamheten till miljödiplomering eller är miljödiplomerad logga in för att få tillgång till handledningsmaterialet. När du loggar in hittar du instruktioner, mallar och exempel. På logg-in sidan hittar du också tider för introduktioner och omdiplomeringsräffar samt hur du anmäler dig till dessa. Inloggningsuppgifter får du när du anmält verksamheten till miljödiplomering.