Intresseanmälan för att köpa tomt för verksamhet

Här kan du anmäla ditt intresse för att köpa tomt för verksamhet i Göteborg direkt på webben. Om du behöver hjälp att hitta rätt lösning för ditt företag kan du vända dig till Göteborgs Stads exploateringsförvaltning.

Exploateringsförvaltningen har ägarrollen för den kommunala marken i Göteborg. Det innebär att vi planerar, projektutvecklar och säljer mark för olika ändamål såsom handel, kontor, industri och logistik. Ibland får vi frågor om hur listan med kommunal mark för företag ser ut. Någon sådan lista finns inte. Planering pågår för att ta fram mer verksamhetsmark och så snart ledig mark finns till försäljning kommer information att publiceras.

Du är välkommen att anmäla ditt intresse. Innan du gör din anmälan så bör du läsa igenom informationen nedan (bifogat dokument). Det finns i nuläget ingen funktion att prenumerera på uppdateringar på sidan eller att få riktad information när ny mark finns tillgänglig. Vi rekommenderar därför att du besöker denna sida regelbundet för att se när ny mark finns till försäljning.

Information och regler

Innan du gör din anmälan bör du läsa igenom den information som finns:

Information till intressenter som söker tomt för verksamhet i Göteborg

Vill du veta vilka områden som är lediga för etablering i dagsläget eller i framtiden, hittar du mer information om detta via följande länkar:

Områden för framtida etablering

Hitta mark i regionen

Så här gör du

Anmäl intresse för tomt på webben

  1. För att kunna göra en intresseanmälan behöver du ha ditt företags organisationsnummer (personnummer för enskilda bolag) till hands.
  2. Du behöver också ha en karta över det område du är intresserad av som PDF-fil eller bildfil i formatet JPG.
  3. Anmäl intresse
  4. När vi på exploateringsförvaltningen har tagit emot din intresseanmälan, kontaktar vi dig inom tre veckor.