Till sidans huvudinnehåll
Vårdpersonal pratar med vårdtagare

Bli utförare av hemtjänst

Vill du bli utförare i Göteborgs Stads valfrihetssystem för hemtjänst? Här får du veta mer om vad som krävs och hur du ansöker.

Informationsmöten inför ansökan

På informationsmötet för dig som vill bli utförare av hemtjänst får du veta hur du kan förbereda dig inför en ansökan och vilka krav som ställs på ditt företag. Du kan också ställa frågor till oss.

Ansök om att bli utförare

Som utförare ska du uppfylla kraven i förfrågningsunderlaget. Vi ser gärna utförare med olika profiler. Är du intresserad av att bli utförare av hemtjänst i Göteborgs Stad ska du ansöka här.

Relaterad information

Kvinna ser på tv
Omsorg och stöd

Intresserad eller redan godkänd?

Då är du välkommen till sidan för dig som är intresserad eller redan godkänd utförare inom Göteborgs Stads valfrihetssystem enligt LOV - Lagen om valfrihetssystem. Här finns användbara länkar och samlad information som stöd i ditt uppdrag. (goteborg.se/godkandutforare)

Relaterad information

Ansök om tillstånd hos IVO

Från 1 januari 2019 behöver verksamheter som bedriver hemtjänst enligt socialtjänstlagen tillstånd från Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Tillstånd ska bifogas ansökan. (ivo.se)

Redovisa ditt systematiska kvalitetsarbete

I samband med din ansökan kommer enheten för kontrakt och uppföljning att kalla till ett möte då du ska redovisa ett fullständigt ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete enligt SOSFS 2011:9 och beskriva dess tillhörande processer och rutiner. (socialstyrelsen.se)

Hitta LOV-uppdrag

Här kan du som är eller vill bli leverantör till offentlig sektor hitta annonserade uppdrag för tjänster inom Lagen om valfrihetssystem (LOV) i Sverige. (upphandlingsmyndigheten.se)

${loading}