Till sidans huvudinnehåll

Underhållsarbete på goteborg.se påverkar vissa e-tjänster samt Mina sidor idag kl. 8-18

Senast uppdaterad: 20 april 2024 klockan 11:51

Fram till ungefär klockan 18 idag fungerar inte alla e-tjänster på grund av underhållsarbete. Du ser när du kommer in i e-tjänsten om den fungerar eller inte. E-tjänster som påverkas är till exempel försörjningsstöd och boendeparkering.

Boka anläggning eller yta för evenemang


Är ni en förening eller privat aktör som vill ordna ett evenemang? Då kan ni boka en anläggning eller yta för exempelvis mässa, cirkus, turnering, lopp, konsert eller festival.

Vad menas med evenemang?

Ett evenemang är ett tillfälligt arrangemang/händelse som lockar deltagare. Det kan vara en mässa, cirkus, turnering, lopp, konsert, festival eller liknande aktiviteter.

På vilka anläggningar och ytor kan jag ordna ett evenemang?

På sidan Hitta platser för evenemang hittar du de anläggningar och ytor i Göteborg som oftast används för evenemang. Det kan vara idrottsanläggningar och idrottsytor men också offentliga platser.  

Hur ansöker jag om att ordna ett evenemang?

Du ansöker om att ordna ett evenemang på en idrottsanläggning eller idrottsyta via Göteborgs Stads e-tjänst bokningochbidrag.goteborg.se.

Det finns också andra typer av evenemangsplatser som olika förvaltningar och bolag inom Göteborgs Stad ansvarar för. Det kan vara offentliga platser, som gator och torg, som inte går att boka men som kräver polistillstånd.

Läs mer om respektive plats på sidan Hitta platser för evenemang och hur du gör för att ansöka om att använda platsen för ett evenemang.

Börja med att ansöka om polistillstånd

Om du vill ordna ett evenemang eller en större offentlig tillställning behöver du börja med att söka tillstånd hos polisen. Polisen bedömer om du kan genomföra evenemanget samtidigt som trafik, allmän ordning och säkerhet kan garanteras. Vid evenemang inomhus räcker det oftast med en anmälan till polisen.

 Så söker du polistillstånd för att använda stadens mark

Evenemang i idrottsanläggningar och på idrottsytor 

Särskilda ansökningsperioder

Om du vill ordna ditt evenemang i en sporthall eller idrottsanläggning utomhus så gäller särskilda ansökningsperioder varje år.  Du ansöker i Göteborgs Stads e-tjänst för bokning och bidrag. Det går att ansöka även under andra tider på året, men då är risken stor att anläggningen redan är bokad.  

Evenemang i inomhusanläggningar höst 2024 och vår 2025

Ansökningsperiod: Från 12 februari till och med 16 mars. Ansökningsperioden är nu stängd.

Du får svar senast: Juni 2024. Om din ansökan blir godkänd kan du se det under Mina bokningar i e-tjänsten. Om du får avslag eller om vi behöver ändra något i din ansökan kontaktar vi dig.

Evenemang på utomhusanläggningar 

Ansökningsperiod: Från 1 september till och med 31 oktober.

Du får svar senast: Januari 2024

Ansökan när det inte är ansökningsperiod

Vill du ansöka om att ordna ett evenemang på en annan typ av yta eller under en tid då det inte är ansökningsperiod för sporthallar eller utomhusanläggningar? Det gör du genom att fylla i vårt  kontaktformulär  (välj Evenemang/övernattning.) Ansök senast tre månader innan ditt evenemang. Det är ett högt tryck på anläggningarna, ju tidigare en ansökan kommer in desto större är chansen att evenemangsplatsen är ledig.

Vad kostar det?

Här hittar du mer information om vad det kostar att hyra idrotts- och föreningsförvaltningens anläggningar 

Evenemangstaxor 2024 (gäller från och med 1 april 2024)

Om det gäller en annan typ av plats betalar du upplåtelseavgift för platsen om din ansökan blir godkänd. Du får hem en betalningsavi som du använder för att betala.

Kostnaderna för att använda stadens mark är olika beroende på var marken ligger. Läs mer om vad det kostar att använda kommunens mark. 

Regler kring att servera alkohol

Du behöver ett tillfälligt serveringstillstånd för att få lov att sälja och servera alkohol på ditt evenemang.

På idrotts- och föreningsförvaltningen idrottsanläggningar får ingen alkohol förekomma i sporthallar, föreningslokaler och simhallar. Undantag sker i första hand på Heden eventyta, Kviberg eventyta, Skatås eventyta, Slottsskogsvallen och Ruddalen.

När du ansöker om ett evenemang på en idrottsanläggning avgör idrotts- och föreningsförvaltningen om det kan bli aktuellt med servering av alkohol på evenemanget. Då kan du som arrangör ansöka om tillfälligt serveringstillstånd. 

Ordna övernattning i skolor

Vid stora evenemang, till exempel tävlingar för ungdomar, kan du genom Göteborgs Stad ordna övernattning på skolor . Även vissa föreningar hyr ut lokaler för övernattning, om du vill veta mer om dessa kontakta idrotts- och föreningsförvaltningen.

Kontakta idrotts- och föreningsförvaltningen

Öppettider

Telefon

Telefon
031-368 20 00

Besöksadress

Nedre Kaserngården 1

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[12.030634455396443,57.73514580713637] }, "properties":{ "title":"Föreningsstöd idrotts- och föreningsförvaltningen", "content":"Nedre Kaserngården 1" } }]

Postadress

Box 114
401 21 Göteborg

Skriv till oss

Hör gärna av dig om du har frågor eller synpunkter kring bokningar av lokaler eller anläggningar, föreningsbidrag eller annat stöd till föreningar.

Kontakta oss genom att fylla i det här formuläret
${loading}