Till sidans huvudinnehåll

Underhållsarbete på goteborg.se påverkar vissa e-tjänster samt Mina sidor på lördag kl. 8-18

Senast uppdaterad: 18 april 2024 klockan 16:45

Nu på lördag 20 april från kl. 8 fram till ungefär kl. 18 fungerar inte alla e-tjänster på grund av underhållsarbete på goteborg.se. Du ser när du klickar in i e-tjänsten om den fungerar eller inte. E-tjänster som påverkas är till exempel återansök om försörjningsstöd och boendeparkering.

Ordna evenemang och tävlingar

Boka anläggning eller yta för evenemang

Är ni en förening eller privat aktör som vill ordna ett evenemang? Då kan ni boka en anläggning eller yta för exempelvis mässa, cirkus, turnering, lopp, konsert eller festival.

Så söker du polistillstånd för att använda stadens mark

När du vill använda offentlig plats ska du söka polistillstånd, oavsett om du är privatperson eller företräder ett företag eller en organisation. Både polisen och Göteborgs Stad måste godkänna din ansökan.

Hitta platser för evenemang

Här hittar du platser för evenemang runt om i staden som är lämpliga för olika slags aktiviteter, marknader och event.

Säkerhet vid evenemang

När du arrangerar ett evenemang ansvarar du som arrangör för att evenemanget inte innebär risker ur säkerhets-, brandskydds-, miljö- eller hälsoskyddssynpunkt. Därför ska du alltid göra en evenemangsbeskrivning.

Hantera avfall på evenemang

Ska du ordna ett evenemang på offentlig plats är det du som arrangör som ansvarar för uppsamling av avfall och städning. Här kan du se vad våra evenemangstjänster kostar 2024.

Rådgivning till arrangörer

Om du önskar rådgivning för ett evenemang som du vill utveckla kan du höra av dig till Göteborg & Co för vidare vägledning och expertis inom arrangörsfrågor.

Övernattning i skolor och gymnastiksalar

När din förening ordnar ett evenemang så kan gästande deltagare övernatta i Göteborgs Stads skolor. Som mest kan cirka 20 000 personer övernatta i klassrum, gymnastiksalar och aulor.

Hörselskadligt buller vid evenemang

Ljudnivån kan vara hög på konserter och uteställen, ibland så hög att risk för hörselskador kan uppstå. Det är du som är arrangör som har ansvaret för att ljudnivån är acceptabel.

Hantera mat på evenemang

Ska du sälja mat på Kulturkalaset eller något annat evenemang i Göteborg? Då måste din verksamhet vara registrerad hos miljöförvaltningen. På den här sidan finns information om hur du gör.

Arrangera lotteri

Ska din förening ha ett lotteri? Då kan föreningen behöva ansöka om registreringslotteri. Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller för föreningar som anordnar lotterier.

Relaterad information

Göteborgs kulturkalas för dig som vill medverka

Här hittar du mer information om att delta som artist, värd, matförsäljare eller samarbetspartner i Göteborgs Kulturkalas.

Miljödiplomera ditt evenemang

En miljödiplomering av företaget ger en bra översikt över ert miljöarbete och gör det enklare att arbeta mot tydliga mål. Både företag och evenemang kan vara miljödiplomerade.

Affischtavla på gata.
Trafik och resor

Sätta upp affischer i Göteborg

Är du med i en teater- eller musikgrupp, idrottsklubb eller annan förening och vill informera om din verksamhet? I Göteborg finns det affischeringstavlor där du, utan kostnad, kan sätta upp affischer.

${loading}