Till sidans huvudinnehåll
Tömning av soptunna i sopbil.

Abonnemang och avgifter för hämtning av kommunalt avfall

Ditt företag eller verksamhet tecknar abonnemang för hushållsavfall på Kretslopp och vattens kundservice. Det finns olika system eller tjänster för avfallshantering och flera olika typer av kärl. De hjälper dig även med att anmäla ägarbyte och skaffa ÅVC-kort för ditt företag för besök på återvinningscentralerna.

Olika typer av avfallsabonnemang

1 januari infördes obligatorisk matavfallsinsamling i Sverige och andra EU-länder. Det innebär att fastighetsägare är skyldiga att ordna med insamling av det matavfall som uppkommer hos hushåll och verksamheter i fastigheten. Matavfallet blir biogas, som används som drivmedel, och biogödsel, som blir till näring i jordbruket.

Beställ hämtning av kommunalt avfall

Företag och offentliga verksamheter ska vända sig till Kretslopp och vattens kundservice för att skaffa ett avfallsabonnemang för verksamhetens kommunala avfall. Detta gäller om du inte har kommit överens med din hyresvärd om någon annat sätt att hantera avfallet på.

Anmäl ägarbyte

Här kan du anmäla ägarbyte för dina avfalls-, vatten- och avloppsabonnemang om du ska sälja eller överlåta ditt hus, flerfamiljshus, företag eller verksamhet. Om du ska flytta in i ett nybyggt hus hjälper vår kundservice dig att starta nya abonnemang.
${loading}