Till sidans huvudinnehåll

Utbildningar för föreningar


Varje år har din förening möjlighet att delta i en mängd olika utbildningar. Boka in er redan nu!

Obligatorisk utbildning i föreningskunskap

Föreningar som ansöker om att bli aktivitetsbidragsgodkända hos idrotts- och föreningsförvaltningen ska delta på en obligatorisk kurs i grundläggande föreningskunskap.

Unga ledarprogrammet

Genom unga ledarprogrammet har din förening möjlighet att välja ut unga ledare i åldrarna 15-20 år, som tillsammans med dig som kontaktperson har möjlighet att utbilda och utveckla sig under ett års tid.

Läs mer om Unga ledarprogrammet 2023

Frivilliga och gratis utbildningar

Föreningar har möjlighet att delta på utbildningar inom ämnen som föreningskunskap, föreningsekonomi, ledarutbildning och inkludering. Utbildningarna arrangeras av RF-SISU Västra Götaland i samarbete med Göteborgs Stad och är kostnadsfria för medlemmar i föreningar från Göteborgs Stad.

RF-SISU:s kostnadsfria utbildningar i Göteborg våren 2023

Det finns också kostnadsfria utbildningar, exempelvis i föreningskunskap och föreningsekonomi, för övriga föreningar.

Bidrag för föreningsutbildningar

Det finns möjlighet att söka utvecklingsbidrag för utbildningar för föreningen, till exempel för ledare. Läs mer på sidan Utvecklingsbidrag.

Kontakta idrotts- och föreningsförvaltningen

Öppettider

Telefon

Telefon
031-368 20 00

Besöksadress

Nedre Kaserngården 1

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[12.030634455396443,57.73514580713637] }, "properties":{ "title":"Föreningsstöd idrotts- och föreningsförvaltningen", "content":"Nedre Kaserngården 1" } }]

Postadress

Box 114
401 21 Göteborg

Skriv till oss

Hör gärna av dig om du har frågor eller synpunkter kring bokningar av lokaler eller anläggningar, föreningsbidrag eller annat stöd till föreningar.

Kontakta oss genom att fylla i det här formuläret
${loading}