Till sidans huvudinnehåll

Reklam på idrottsanläggningar


Föreningar som är aktivitetsbidragsgodkända och som verkar i idrotts- och föreningsförvaltningens lokaler kan ansöka om att få visa reklam på angiven plats vid anläggningen.

Föreningar kan ansöka om reklamplats på idrotts- och föreningsförvaltningens egna idrottsanläggningar (sport- och ishallar samt bollplaner och friidrottsanläggningar) om föreningen uppfyller följande:

  • Föreningen är aktivitetsbidragsgodkänd av idrotts- och föreningsförvaltningen

  • Föreningen har återkommande verksamhet om minst 40 timmar per år vid samma anläggning (exklusive cuper och större evenemang). Ansökan om reklamplats gäller för den anläggning där föreningen uppfyller detta krav.

Om föreningens ansökan godkänns tecknar föreningen ett avtal med idrotts-och föreningsförvaltningen. Om fler föreningar som är verksamma vid en anläggning får reklamplats så fördelas plats enligt en fördelningsprincip baserad på antalet bidragsberättigade medlemmar och rapporterade verksamheter. De föreningar som har ett nyttjanderättsavtal på heltid på en anläggning behöver inte skriva ett separat reklamavtal, men samma riktlinjer kring reklam gäller för dessa.

Föreningarna ansvarar för att köpa in, bekosta uppsättning och underhålla alla reklamskyltar.

Så kan din förening anmäla intresse om reklamplats

Aktivitetsbidragsgodkända föreningar som är verksamma på någon av idrotts- och föreningsförvaltningens anläggningar kan anmäla intresse om reklamplats. Föreningen anmäler intresse genom att skicka in en förfrågan genom detta kontaktformulär. 

Ansökningsperioder för de olika anläggningstyperna

  • Bollplaner och andra utomhusanläggningar Intresseanmälan för nya reklamavtal ska ske mellan 1 december och 31 januari
  • Ishallar Intresseanmälan för nya reklamavtal ska ske mellan 1 april och 31 maj
  • Sporthallar Intresseanmälan för nya reklamavtal ska ske mellan 1 april och 31 maj

Filer och dokument

Anvisningen beskriver vilka föreningar som kan ha reklam, vilken typ av reklam som är godkänd och vilket ansvar föreningen har för reklamen.

Idrotts- och föreningsförvaltningens anvisning för fast reklamplats på anläggningar

Principerna styr hur reklamplatserna fördelas och vilka perioder som gäller för intresseanmälan.

Principer för fördelning av reklamplats på idrotts- och föreningsförvaltningens anläggningar

Kontakta idrotts- och föreningsförvaltningen

Har du synpunkter eller frågor om reklam på Göteborgs Stads idrottsanläggningar, kontakta idrotts- och föreningsförvaltningen.

Telefon

Telefon
031-368 20 00

Besöksadress

Nedre Kaserngården 1

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[12.030634455396443,57.73514580713637] }, "properties":{ "title":"Föreningsstöd idrotts- och föreningsförvaltningen", "content":"Nedre Kaserngården 1" } }]

Postadress

Box 114
401 21 Göteborg

Öppettider

${loading}