Till sidans huvudinnehåll

Få hjälp att hitta föreningslokal att långtidshyra


Tillhör du en förening eller är en kulturaktör på jakt efter en lokal att långtidshyra, alltså hyra en lokal dygnet runt under minst ett år? Göteborgs Stads lokalförmedling hjälper till att förmedla och hyra ut kommunens lokaler till stadens kultur- och föreningsliv.

Lokalförmedlingen hanterar inte korttidsbokningar

Vill du boka idrottsanläggning eller lokal per timma, per dag eller säsongsvis gör du det via Göteborgs Stads e-tjänst för bokning och bidrag. Lokalförmedlingen kan inte hjälpa till med den typen av bokningar.

Läs mer: Så använder du e-tjänsten för att boka idrottsanläggning och samlingslokal

Vilka lokaler finns att hyra?

Lokalförmedlingen inom idrotts- och föreningsförvaltningen förmedlar lokaler som ägs av olika förvaltningar och bolag inom Göteborgs Stad eller av föreningar och som är lämpliga för kultur- och föreningsliv. Det handlar exempelvis om kanslilokaler, ateljéer och lokaler för att bedriva musik-, dans-, teater- eller idrottsaktiviteter.

Lokalförmedlingen hjälper endast till att förmedla lokaler:

  • som hyrs ut med hyresavtal under en längre tid (minst ett år) eller tills vidare
  • till föreningar och kulturaktörer som har verksamhet som inte kan bedrivas i de lokaler som kommunen hyr ut per timma eller säsongsvis (korttidsuthyrning). Det kan exempelvis handla om verksamheter som behöver:
    • ha tillgång till en lokal dygnet runt eftersom verksamheten är så pass stor och aktiviteterna många.
    •  hyra ett förråd eller ett förvaringsutrymme.
    • en lokal som kan anpassas eller byggas om utifrån verksamhetens behov.

Vilka verksamheter kan få hjälp?

Lokalförmedlingen hjälper till att förmedla lokaler till verksamheter som har i syfte att främja folkhälsan, kulturlivet eller verksamhet med social eller sammanhållande inriktning.

Vi prioriterar verksamheter som riktar sig direkt till barn/ungdomar, personer med funktionsnedsättning och pensionärer från 65 år eller till socialt utsatta grupper. Verksamhet som är av vikt för Göteborgs kulturliv prioriteras också.

Krav och kriterier

För att få hyra lokal krävs att er verksamhet uppfyller de grundläggande kraven i Göteborgs Stads riktlinjer för föreningsbidrag till civilsamhället.

Dessutom ska ni uppfylla kriterierna från en av de bidragsgivande förvaltningarna. Dessa kriterier är (bidragsgivande förvaltning inom parentes): 

Hur får vi hjälp att hitta lokal?

Börja med att läsa texten under rubriken Vilka verksamheter kan få hjälp så att ni vet om er verksamheter kan få stöd av lokalförmedlingen.

Om ni uppfyller kriterierna, fyll i vårt kontaktformulärdär ni beskriver er verksamhet, vilken typ av lokal ni är i behov av och i vilket område ni söker lokal. 

Lokalförmedlingen tar därefter kontakt med er för att tillsammans gå igenom vilka möjligheter det finns.  

Hur får vi hjälp att hyra ut vår lokal?

Har er verksamhet lokaler att hyra ut, eller som kan användas av fler? Lokalförmedlingen kan hjälpa er att komma i kontakt med föreningar och kulturaktörer som söker lokaler att hyra.

Kontakta lokalförmedlingen och beskriv er verksamhet samt vilken typ av lokal ni har att hyra ut. Kontaktuppgifter finns längre ned på den här sidan.

Kontakta idrotts- och föreningsförvaltningen

Öppettider

Telefon

Telefon
031-368 20 00

Besöksadress

Nedre Kaserngården 1

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[12.030634455396443,57.73514580713637] }, "properties":{ "title":"Föreningsstöd idrotts- och föreningsförvaltningen", "content":"Nedre Kaserngården 1" } }]

Postadress

Box 114
401 21 Göteborg

Skriv till oss

Hör gärna av dig om du har frågor eller synpunkter kring bokningar av lokaler eller anläggningar, föreningsbidrag eller annat stöd till föreningar.

Kontakta oss genom att fylla i det här formuläret

Relaterad information

Händer som skriver på ett tangentbord.

Så använder du e-tjänsten för att boka idrottsanläggning och samlingslokal

Vill du boka en idrottsanläggning eller samlingslokal på kort sikt? Kanske ett enstaka tillfälle eller återkommande tid en gång i veckan? Då gör du det i Göteborgs Stads e-tjänst för bokning.

${loading}