Hjälp upp- och nedför trappor

Har du färdtjänsttillstånd men svårt att ta dig upp och ned för trappor? Då kanske vi kan hjälpa till.

Du som har färdtjänsttillstånd kan få hjälp upp- och nedför trappor, även när du inte ska resa någonstans. Du betalar ingenting extra för trappklättring i samband med en resa, men om du bara vill ha hjälp upp- eller nedför trappor kostar det lika mycket som en färdtjänstresa inom Göteborg. Trappklättringen räknas även av från det antal resor som du har beviljats.

Information och regler

Om du inte har använt trappklättrare på det aktuella stället tidigare behöver vi kontrollera att trappklättraren fungerar både med trappan och med din rullstol. Ring då serviceresors växel på telefon 031-41 95 90. Uppge att det gäller trappklättring.

  • Föraren gör alltid en bedömning av säkerheten på plats, innan trappklättring utförs. Det görs alltid en individuell bedömning. Alla rullstolar går inte att fästa i trappklättraren. Din kondition i övrigt kan också påverka om vi kan genomföra trappklättring på ett säkert sätt.
  • Vi trappklättrar aldrig inomhus, uppdraget slutar vid dörr till bostad.
  • Det behövs gott om plats för att kunna genomföra en trappklättring säkert, det får inte vara någon lutning där trappan börjar eller slutar. Trappan får inte heller vara för trång, vara hal eller trasig. Trappan måste ha raka kanter och det får inte finnas några hinder runt omkring.

Så här gör du

Ring serviceresors beställningscentral på telefon 031-41 95 00 för att boka en resa med trappklättring eller enbart trappklättring. Säg till om du inte är rullstolsburen, så tar vi med både rullstol och trappklättrare.