Julresa med färdtjänsten

Här hittar du allt du behöver veta om du planerar att resa med färdtjänsten vid jul eller nyår.

Resor utanför Göteborgsområdet

Om du planerar att fira jul eller nyår utanför Göteborgsområdet kan du ansöka om riksfärdtjänst. Inför jul är det extra viktigt att vara ute i god tid med din ansökan eftersom det är många som reser dagarna runt jul.

Riksfärdtjänst är resor som går utanför Göteborgs färdtjänstområde men inom Sverige. Du kan bli beviljad riksfärdtjänst om din funktionsnedsättning gör att du inte kan resa på egen hand med tåg eller buss, eller om den gör att du måste resa på ett dyrare sätt.

För att kunna resa med riksfärdtjänst måste du först ansöka om riksfärdtjänst, det räcker inte att ha ett vanligt färdtjänsttillstånd i Göteborg.

Vi behöver ha din ansökan om riksfärdtjänst hos oss senast 20 november om du vill resa under jul och nyår. Mer information om hur du ansöker om riksfärdtjänst hittar du här. Du kan även ringa vår växel på telefon 031-41 95 90. Om du redan har ett tillstånd för riksfärdtjänst sedan tidigare, kontrollera om det fortfarande gäller. I så fall behöver du inte ansöka om ett nytt tillstånd. Tänk på att det är viktigt att boka din resa tidigt.

Om du fått din ansökan om riksfärdtjänst beviljad, eller redan har ett giltigt tillstånd, kan du boka din resa:

Boka din julresa med riksfärdtjänst så tidigt som möjligt, men senast 8 december. Julresor är de resor som genomförs 22-26 december. Du bokar genom att ringa 031-41 95 50, vardagar kl 8:30-15.

Boka din nyårsresa med riksfärdtjänst senast 22 december. Du bokar genom att ringa 031-41 95 50, vardagar kl 8:30-15.

Mer information om hur du bokar din resa med riksfärdtjänsten hittar du här.

Resor i Göteborgsområdet

I år öppnar julresebokningen för vanliga färdtjänstresor inom Göteborgs färdtjänstområde tisdagen den 12 december kl 9 på morgonen. Då kan du ringa och beställa dina resor som du ska göra i Göteborgsområdet i samband med jul och nyår. Du kan ringa och boka dina resor måndag-fredag kl 9-17 på telefon 031-41 96 65.

 • Sista dagen för att boka julresa med färdtjänsten inom Göteborgs färdtjänstområde är 21 december. Din resa räknas som en julresa om du vill resa på julafton, juldagen, annandag jul, nyårsafton eller nyårsdagen.
 • Sista dagen för att boka nyårsresa med färdtjänsten är 29 december, men var gärna ute i god tid.

Ring och boka dina resor

Observera att du måste ringa och boka julaftons- och nyårsresorna, det går inte att boka genom appen eller internetbokningen. Detta beror på att vi behöver kunna få med extra information i bokningen.

Om du inte har bokat din resa i tid

Om du inte har bokat jul- eller nyårsresor i förväg kan du på jul- och nyårsafton ringa färdtjänstens vanliga nummer till beställningscentralen, 031-41 95 00, så bokar vi din resa i mån av plats.

Så kör flexlinjen under jul- och nyårshelgen

I år infaller jul- och nyårsafton på söndagar. Det innebär att det inte är någon flexlinjetrafik dessa dagar. Även juldagen, annandag jul och nyårsdagen räknas som söndagar och inte heller då kör flexlinjen.

Så här kör flexlinjen under jul- och nyårshelgen:

 • Lördag 23 december – flexlinjen kör som en vanlig lördag
 • Julafton söndag 24 december – ingen flexlinjetrafik
 • Juldagen måndag 25 december - ingen flexlinjetrafik
 • Annandag jul tisdag 26 december - ingen flexlinjetrafik
 • Onsdag 27 december-fredag 29 december – flexlinjen kör som en vanlig vardag
 • Lördag 30 december – flexlinjen kör som en vanlig lördag
 • Nyårsafton söndag 31 december – ingen flexlinjetrafik
 • Nyårsdagen måndag 1 januari - ingen flexlinjetrafik
 • Tisdag 2 januari-fredag 5 januari – flexlinjen kör som en vanlig vardag
 • Trettondagen lördag 6 januari – ingen flexlinjetrafik

Mer information om flexlinjen hittar du på www.goteborg.se/flexlinjen