Julresa med färdtjänst

Här hittar du allt du behöver veta om du planerar att resa med färdtjänst eller riksfärdtjänst vid jul eller nyår.

Resor utanför Göteborgsområdet

Om du planerar att fira jul eller nyår utanför Göteborgsområdet kan du ansöka om riksfärdtjänst. Inför jul är det extra viktigt att vara ute i god tid med din ansökan eftersom det är många som reser dagarna runt jul.

Riksfärdtjänst är resor som går utanför Göteborgs färdtjänstområde men inom Sverige. Du kan bli beviljad riksfärdtjänst om din funktionsnedsättning gör att du inte kan resa på egen hand med tåg eller buss, eller om den gör att du måste resa på ett dyrare sätt.

För att kunna resa med riksfärdtjänst måste du först ansöka om riksfärdtjänst, det räcker inte att ha ett vanligt färdtjänsttillstånd i Göteborg.

Ansök om riksfärdtjänst senast 18 november

Vi behöver ha din ansökan om riksfärdtjänst hos oss senast 18 november om du vill resa under jul och nyår. Mer information om hur du ansöker om riksfärdtjänst hittar du här. Du kan även ringa vår kundservice på telefon 031-368 25 50.

Om du redan har ett tillstånd för riksfärdtjänst sedan tidigare, kontrollera om det fortfarande gäller. I så fall behöver du inte ansöka om ett nytt tillstånd. Tänk på att det är viktigt att boka din resa tidigt.

Om du fått din ansökan om riksfärdtjänst beviljad, eller redan har ett giltigt tillstånd, kan du boka din resa.

Boka din julresa med riksfärdtjänst senast 8 december

Boka din resa senast 8 december, men gärna så tidigt som möjligt. Julresor med riksfärdtjänst är de resor som genomförs 22-26 december. Tänk på att även resor runt nyår behöver bokas i god tid. Du bokar genom att ringa Riksfärdtjänsten Sverige AB på telefon 016-15 05 50.

Mer information om hur du bokar din resa med riksfärdtjänsten hittar du här.

Resor i Göteborgsområdet

I år öppnar julresebokningen för vanliga färdtjänstresor inom Göteborgs färdtjänstområde måndagen den 5 december klockan 9 på morgonen. Då kan du ringa och beställa dina resor som du ska göra i Göteborgsområdet i samband med jul och nyår. Du kan ringa och boka dina resor måndag-fredag klockan 9-17 på telefon 031-368 25 50. 

 • Sista dagen för att boka julresa med färdtjänst inom Göteborgs färdtjänstområde är 21 december. Din resa räknas som en julresa om du vill resa på julafton, juldagen, annandag jul, nyårsafton eller nyårsdagen.

 • Sista dagen för att boka nyårsresa med färdtjänst är 30 december, men var gärna ute i god tid.

Ring och boka dina resor

Observera att du måste ringa och boka julaftons- och nyårsresorna, det går inte att boka genom appen eller webbokningen. Detta beror på att vi behöver kunna få med extra information i bokningen.

Om du inte har bokat din resa i tid

Om du inte har bokat jul- eller nyårsresor i förväg kan du på jul- och nyårsafton ringa det vanliga nummer till beställningscentralen, 031-368 25 50, så bokar vi din resa i mån av plats. Det är inte säkert att det finns tider tillgängliga när du vill resa om du inte bokat tidigare, därför rekommenderar vi alltid att du bokar i förväg under den period julbokningen har öppet.

Om du behöver trappklättring

Om du behöver trappklättring under din resa är det viktigt att du anmäler detta till oss innan den 2 december så vi hinner kontrollera att det är möjligt att trappklättra med dig i den specifika trappan.

Så kör flexlinjen under jul- och nyårshelgen

Så här kör flexlinjen under jul- och nyårshelgen:

 • Fredag 23 december – flexlinjen kör som en vanlig vardag
 • Julafton lördag 24 december – ingen flexlinjetrafik
 • Juldagen söndag 25 december – ingen flexlinjetrafik
 • Annandag jul måndag 26 december – ingen flexlinjetrafik
 • Tisdag 27 december – flexlinjen kör som en vanlig vardag
 • Onsdag 28 december – flexlinjen kör som en vanlig vardag
 • Torsdag 29 december – flexlinjen kör som en vanlig vardag
 • Fredag 30 december – flexlinjen kör som en vanlig vardag
 • Nyårsafton lördag 31 december – flexlinjen kör som en vanlig lördag
 • Nyårsdagen söndag 1 januari – ingen flexlinjetrafik
 • Måndag 2 januari  flexlinjen kör som en vanlig vardag
 • Tisdag 3 januari – flexlinjen kör som en vanlig vardag
 • Onsdag 4 januari – flexlinjen kör som en vanlig vardag
 • Torsdag 5 januari – flexlinjen kör som en vanlig vardag
 • Trettondagen fredag 6 januari – ingen flexlinjetrafik

Mer information om flexlinjen hittar du på www.goteborg.se/flexlinjen